Agenda

Inici » Agenda » Un setembre de sol i natura

Dissabte, 19 setembre 2020 fins al Dimecres, 30 setembre 2020

Data de publicació: Dimecres, 09 setembre 2020

Un setembre de sol i natura

La Fàbrica del Sol inicia un nou curs d’activitats presencials i virtuals al voltant del medi ambient i la sostenibilitat.

L’aturada i la calor de l’agost han permès a La Fàbrica del Sol carregar-se d’energia per emprendre una tardor plena d’activitats. Cada any, l’equipament d’educació ambiental situat al barri de la Barceloneta organitza un munt de propostes per fomentar la cultura de la sostenibilitat i el respecte per la natura. Aquest setembre, comença el nou curs amb tallers familiars sobre l’energia solar i titelles, converses sobre el canvi climàtic i una visita virtual per diferents espais verds de la ciutat.

El dissabte 19 de setembre al matí, l’equipament us convida a moure-us amb el sol mitjançant un taller familiar presencial on podreu aprendre a construir petits objectes que es desplacen amb l’energia solar. A partir d’elements elaborats per l’Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol, descobrireu en primera persona com es pot aprofitar aquesta energia neta i renovable. També per a famílies, el 29 de setembre s’ha programat un taller de titelles online a càrrec del Gecko con Botas. L’objectiu de la sessió consisteix en crear una eruga mitjançant materials reciclats i, al mateix temps, apropar-se al món de les papallones i molts altres insectes que viuen a Barcelona.

Per a públic jove i adult, el dimarts 22 setembre, Diàlegs de canvi posa un espai de reflexió i debat en línia sobre les conseqüències de la covid-19 en diversos aspectes ambientals. El confinament i moltes altres mesures de contenció de la pandèmia han impactat en àmbits com la mobilitat, la qualitat de vida, la manera com ens relacionem, els hàbits de consum, el lleure... activitats amb un efecte sobre el medi ambient. La sessió, coorganitzada amb l’Aula Ambiental de Ciutat Vella, abordarà com la covid-19 ha transformat l’entorn i què ens espera després de l’episodi de pandèmia.

I el 30 de setembre, Deixeu-vos seduir per la natura sense moure-us de casa. La Fàbrica del Sol ha organitzat junt amb el Mapa Barcelona + Sostenible una ruta virtual per aquells racons urbans que han recuperat el seu verd, la seva biodiversitat i s’han tornat a naturalitzar. Conegueu alguns d’aquests indrets i de quina manera ens beneficia connectar amb la natura a través d’una col·lecció d’imatges i les aportacions de diverses persones expertes.

Més informació en aquest enllaç.