Notícies

Inici » Noticia » Guia de la col·lecció Petits Talents Científics: Investiguem com funciona el cos humà

Guia de la col·lecció Petits Talents Científics: Investiguem com funciona el cos humà

14 desembre 2018

Es pot consultar on line o sol·licitar-la per correu-e

S’ha publicat la segona guia de la col·lecció Petits Talents Científics: Investiguem com funciona el cos humà, que recull els continguts i les propostes de treball pràctic al voltant del funcionament del cos humà.

En aquesta guia, adreçada, entre d’altres, a professorat de cicles mitjà i superior d’educació primària es poden trobar orientacions didàctiques per treballar a l’aula aquesta temàtica des d’un plantejament general sobre com abordar la recerca del propi cos per part de l’alumnat o propostes concretes de treball per a un seguit de sistemes específics: els nutrients, la respiració, la informació. A més, es tracten diferents continguts científics, idees prèvies que pot tenir l’alumnat, es proposa la realització de diferents activitats i, també, com treure’n tot el profit pedagògic.

La publicació es pot consular o descarregar, clicant AQUÍ o en el document adjunt.

D’altra banda, les biblioteques, centres de recursos i escoles que hi estiguin interessades poden demanar un exemplar de la guia al correu imebatencio@bcn.cat, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona).

Programa Petits Talents Científics

El programa Petits Talents Científics és una iniciativa impulsada des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i EduCaixa de l’Obra Social “la Caixa”.

És un programa d’actualització científica que vol fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències per part de l’alumnat d’educació infantil i primària. L’objectiu és proporcionar als centres educatius recursos i orientacions que permetin al professorat implementar metodologies més participatives i creatives a l’aula que contribueixin a fer petits treballs de recerca per part de l’alumnat.

El programa municipal Petits Talents Científics es va iniciar el curs escolar 2013-2014. A partir del curs 2015-2016, els continguts s’han anat focalitzant cada any en una àrea temàtica concreta: primer va ser la matèria, ara el cos humà, i continuarà amb els fenòmens astronòmics i els éssers vius, entre d’altres.