Notícies

Inici » Noticia » La 3a edició del Congrés Científic Internacional de la T21RS arriba a Barcelona

La 3a edició del Congrés Científic Internacional de la T21RS arriba a Barcelona

03 juny 2019

Durant el congres es presentarà una nova estratègia per fomentar l’intercanvi científic entre professionals i familiars de persones amb Síndrome de Down.

Durant el congres es presentarà una nova estratègia per fomentar l’intercanvi científic entre professionals i familiars de persones amb Síndrome de Down.

La 3a edició del Congrés Internacional de la Trisomy 21 Research Society (T21RS) tindrà lloc a Barcelona del 6 al 9 de juny al Cosmocaixa, posant la ciutat com referent en la investigació de la discapacitat intel·lectual i concretament de la Síndrome de Down.

Amb l’objectiu de millorar la comunicació entre els científics, el públic i els destinataris de les investigacions i d’implicar la ciutadania en els projectes d’investigació, es programarà una jornada d’activitats adreçades al públic en general, implicant a col·lectius com Down España o la Fundació Catalana Síndrome de Down

Aquestes activitats inclouran debats entre els científics i els familiars de persones amb Síndrome de Down i el públic general, i una sessió pionera en la que científics espanyols explicaran els punts més importants presentats al congrés a les famílies.

Hi participaran més de tres-cents investigadors de tot el món, com el profesor Wieland Huttner, director de l’Institut Max Planck de Biologia Cel·lular Molecular i Genètica, i la doctora Li-Huei Tsai, del Massachusetts Institute of Technology, MIT, artífexs de diversos descobriments.

Es tracta d’una oportunitat de reformular la visió que es té de la discapacitat intel·lectual i el tractament clínic que se’n fa i per donar visibilitat a la importància de la investigació en aquest camp, que fins ara no ha tingut el tractament que mereix.