Notícies

Inici » Noticia » La nit dels ratpenats!

La nit dels ratpenats!

16 juliol 2018

Educació Ambiental. La setmana passada vam anar a visitar els únics mamífers capaços de volar: els ratpenats, en una activitat per conèixer aquests animals tan especials.

Aquests animalons, que dormen de cap per avall van ser els protagonistes de l’activitat que va tenir lloc divendres 13 de juliol on hi van assistir infants i adults amb ganes de saber-ne més sobre aquests animals tan místics.

La tarda va començar amb un taller de manualitats pels més petits i petites on van poder demostrar les seves habilitats a l’hora de crear ratpenats a partir de pinces i cartolines negres. Els i les més fantasioses també van poder crear màscares que recordaven la disfressa d’un superheroi.

La companyia de titelles Patawa va animar la vesprada amb contes sobre els mamífers voladors a la vegada que es va realitzar una xerrada a càrrec del Museu de Ciències Naturals de Granollers sobre els ratpenats i les seves principals característiques, que va absorbir l’atenció del públic, fins i tot la dels més petits, que no van poder estar-se de fer preguntes un cop va acabar l’explicació.

Després d’un berenar per agafar forces vam aprendre sobre els diferents sistemes de captura de ratpenats i els equips de detecció d’ultrasons, que permeten captar la comunicació dels ratpenats ja que sense aquests aparells, els humans som incapaços d’escoltar els sons d’aquests animals.

En acabar, vam començar una passejada per poder observar-los, i així va ser, vam veure els seus nius, vam escoltar els seus sons i els vam veure a ells!

Aquesta activitat s’ha organitzat amb l’ajuda del Centre Cívic L’Elèctric, el Casal de Barri El Rectoret i el Consorci del Parc Natural de Collserola.

Si voleu saber més detalls d’aquests animalons que sobrevolen la ciutat quan arriba la foscor, podeu consultar la Càpsula de Sostenibilitat Els ratpenats tenen a ratlla els mosquits.