Notícies

Inici » Noticia » La preocupació per la qualitat de l'aire arriba a les escoles

La preocupació per la qualitat de l'aire arriba a les escoles

16 maig 2018

Medi Ambient. Alumnes de la comissió ambiental de l'escola Vedruna Gràcia fan una diagnosi de la qualitat ambiental del centre i el seu entorn i demanen a l'Ajuntament diferents mesures per millorar la qualitat de l'aire a l'entorn de les escoles.

Alumnes de la comissió ambiental de l'escola Vedruna Gràcia fan una diagnosi de la qualitat ambiental del centre i el seu entorn i demanen a l'Ajuntament diferents mesures per millorar la qualitat de l'aire a l'entorn de les escoles.

Assessorats pel Servei de Documentació d’Educació Ambiental de la Fàbrica del Sol, els alumnes de la comissió ambiental de l’Escola Vedruna Gràcia van mesurar els principals contaminants amb aparells deixats en préstec pel servei de documentació d’educació ambiental.

Els alumnes van contactar amb els responsables del projecte Breathe, un estudi científic que analitza els efectes de la contaminació de l’aire sobre l’atenció i desenvolupament del cervell dels infants.

Els resultats de les mesures de la qualitat de l’aire realitzades pels alumnes els ha portat a fer una sèrie de peticions als òrgans competents municipals:

  • Allunyar el trànsit de les escoles. L’equip de Breathe considera que aquesta mesura comportari una millora significativa de la qualitat de l’aire que respiren alumnes a l’hora d’entrar i sortir del centre.
  • Crear murs verds o vegetació vertical a manera de pantalles verdes que poden neutralitzar part de la contaminació al tram de la vorera que queda davant de l’escola.
  • Ampliar la xarxa de camí escolar que marca els recorreguts més segurs i sostenibles per arribar a l’escola.
  • Ampliar la xarxa de carrils bici i aparcaments per a bicicletes a l’entorn més immediat del centre escolar.

Els alumnes també han demanat la participació en el proper Consell de Barri per explicar els resultats de l’estudi sobre contaminació.