Notícies

Inici » Noticia » La robòtica i la Intel·ligència Artificial han estat els temes principals de la 17a edició de la Festibity

La robòtica i la Intel·ligència Artificial han estat els temes principals de la 17a edició de la Festibity

06 juny 2019

S’ha enfocat en el vessant assistencial, una línia de desenvolupament basada en facilitar el dia de col·lectius vulnerables.

Barcelona ha tornat a omplir-se de tecnologia un any més. Més de sis-centes persones, entre les quals reconegudes autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, han assistit a la gran festa de les TIC a Catalunya, la Festibity, que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el passat dimarts 28 de maig.

L’edició d’enguany de la Festibity ha estat centrada en la robòtica i la Intel·ligència Artificial, sobretot en el seu vessant assistencial, una línia de desenvolupament basada en facilitar el dia de col·lectius vulnerables com la gent amb mobilitat reduïda, i en el de la roboètica, els límits ètics que hem de posar als nous avenços tecnològics.

Carme Torras, doctora en Informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica, i Josep M. Ganyet, enginyer informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona han engegat el debat amb l’especialitat d’Intel·ligència Artificial. Alguns dels molts temes que han centrat el debat, moderat per Albert Murillo, presentador de Generació Digital a Catalunya Ràdio, han estat els límits de la robòtica (fins quin punt els robots poden o podran ser empàtics i creatius) i com ens pot ajudar la ciència-ficció a fixar-los; si és positiu o perjudicial que tinguem connexions emocionals amb els androides o si aquests acabaran destruint llocs de feina o creant-ne de nous. A més, hem pogut conèixer amb més detall Clothilde, el projecte de robòtica assistencial liderat per Torras.

Seguidament s’han entregat les Mencions de la Festibity, que reconeixen persones i empreses que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.
Des de l’ IMI s’ha donat suport en aquest acte i el gerent del mateix ha entregat la Menció Fiberemprenadors, menció que s’entrega cada any a empreses rellevants impulsades per Fiber que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància.