Notícies

Inici » Noticia » Nou premi de ciència per reconèixer la recerca

Nou premi de ciència per reconèixer la recerca

18 setembre 2018

CiA?ncia. El nou guardó reconeixerà la trajectòria dels investigadors i les investigadores europeus i tindrà una dotació econòmica de 30.000 euros.

La primera edició del guardó es lliurarà el 27 de novembre i reconeixerà la trajectòria de científics i científiques europeus que fan recerca en camps de coneixement amb una repercussió important sobre la societat i la millora de la qualitat de vida de les persones. Amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat de gènere en l’àmbit de la ciència i l’acadèmia, el premi rep el nom de la filòsofa i astrònoma del segle IV Hipàtia d’Alexandria.

El Premi Europeu de Ciència Hipàtia, dotat amb 30.000 euros, s’inscriu dins del programa “Barcelona, ciutat de ciència”, que fomenta la divulgació i la promoció de la recerca i la innovació científica a la ciutat. El guardó rep el nom de la filòsofa i astrònoma Hipàtia d’Alexandria (344-415) en reconeixement de la contribució que han fet les dones al progrés científic al llarg de la història.

El nou guardó s’atorgarà anualment i reconeixerà la cerca de l’excel·lència en la carrera investigadora internacional de científics i científiques que facin recerca en les tres grans àrees de coneixement: ciència i tecnologia, ciències de la vida i de la salut i humanitats i ciències socials. Enguany el premi reconeixerà la trajectòria d’investigadors i investigadores en ciència i tecnologia.

El termini de presentació de candidatures romandrà obert fins al 31 d’octubre de 2018, i la primera edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia s’atorgarà el 27 de novembre en el marc del 30è Congrés Anual de l’Acadèmia Europaea – Barcelona Knowledge Hub.

Més informació sobre les bases del Premi Europeu de Ciència Hipàtia, en aquest enllaç.