Notícies

Inici » Noticia » "Per una mobilitat sense emissions"

"Per una mobilitat sense emissions"

16 setembre 2020

Mobilitat. En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, diumenge 20 hi ha caminada de Barnatresc fins a l'Anella Olímpica i dimarts 22, una demostració de vehicles elèctrics a la Fira.

Del 16 al 22 de setembre se celebra una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany duu com a lema "Per una mobilitat sense emissions". Barcelona s'hi suma un any més, d’acord amb la seva aposta per una ciutat saludable, sostenible i segura.

Malgrat aquest any està sent diferent a causa de la pandèmia generada per la covid-19, Barcelona i les entitats de la ciutat no s’aturen i fan tot un seguit de propostes, moltes de virtuals però altres de presencials. Us convidem a participar-hi seguint totes les mesures preventives i de seguretat establertes.

Divendres és el Park(ing) Day Barcelona, un esdeveniment anual que coordina l’Espai Ambiental Cooperativa i ISGlobal amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, des de l’any 2014. Entitats, col·lectius i ciutadania en general transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. A Sants-Montjuïc, trobareu places de Park(ing) Day davant La Raposa del Poble-sec (c. Tapioles, 42) i de la Fundació Joia (av. Josep Tarradellas, 13-17).

Diumenge hi ha dues caminades de Barnatresc: una pel litoral del centre de la ciutat, amb sortida i arribada a l’Arc de Triomf (9,5 km); i una altra que surt del Parc de Joan Miró i puja fins a l’Anella Olímpica donant la volta a Montjuïc (8 km).

Dimarts a les 10 h, el servei de cotxes elèctrics compartits MEC fa una acció de demostració presencial a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, en el marc de la fira Biz Barcelona, per sensibilitzar sobre la necessitat de reduir el número de cotxes i la contaminació a la ciutat.

Perquè una Barcelona lliure de fums i de soroll necessita una mobilitat baixa en emissions. Perquè és possible desplaçar-se i mantenir l’aire net per contribuir a preservar la salut de tothom, pels nostres infants i la gent gran, per a tots nosaltres, protegir-nos és una feina de tots i totes. Fem de Barcelona una ciutat més habitable. Perquè la salut de les persones és ara més important que mai.