Notícies

Inici » Noticia » Valentí Fuster, ambaixador del Pla Barcelona Ciència als EUA

Valentí Fuster, ambaixador del Pla Barcelona Ciència als EUA

26 juliol 2018

Ajuntament. El Pla Barcelona Ciència pretén potenciar l'ecosistema de recerca i d'innovació de la ciutat amb el suport de la comunitat científica, empresarial, acadèmica i de la ciutadania.

Valentí Fuster, reconegut cardiòleg barceloní de gran prestigi, donarà a conèixer als àmbits científics internacionals el Pla Barcelona Ciència, que promou l'ecosistema de recerca i d'innovació de la ciutat i planteja trobar solucions pel que fa a reptes de mobilitat, de medi ambient o d'educació a fi de millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Valentí Fuster ha fet importants contribucions a la medicina a escala mundial i és reconegut per les investigacions sobre l’origen de les lesions cardiovasculars, la primera causa de morts als països desenvolupats, i pels treballs de divulgació d’hàbits saludables.

A més, Valentí Fuster passarà a formar part d’un equip de científics que treballaran amb el Consell Científic Assessor, un òrgan creat amb l’objectiu d’assessorar l’Ajuntament a l’hora de desplegar el pla Barcelona Ciència.

Durant l’estada a Nova York el mes de maig, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, va transmetre al doctor els objectius del Pla Barcelona Ciència i la voluntat d’explorar futures vies de col·laboració.

Pla Barcelona Ciència

El Pla Barcelona Ciència és una iniciativa que neix amb la voluntat de potenciar l’ecosistema de recerca i d’innovació de la ciutat. L’objectiu principal és consolidar Barcelona com a capital europea d’aquests àmbits amb l’impuls conjunt de la comunitat científica, empresarial, acadèmica i de la ciutadania.

Algunes de les principals actuacions que es posen en marxa són l’increment de fins a 2,4 milions d’euros en el finançament municipal destinat a projectes de recerca i d’innovació impulsats per centres de la ciutat i l’àrea metropolitana o la creació del Premi Europeu de Ciència Hipàtia, dotat amb 30.000 euros i atorgat anualment en col·laboració amb l’Acadèmia Europea Barcelona Knowledge Hub. També es pretén potenciar l’acollida de la comunitat científica amb habitatges a preus accessibles per a investigadors i investigadores.