Aplicatius mòbils

LiterapolisBCN

app_literapolis.jpg

És un joc que vol fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat. És una «gimcana literària» en la qual el jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre. Una vegada geolocalitzat cada indret, i després de resoldre una prova, el jugador és recompensat amb una nova informació i pot seguir jugant.

El joc compta amb diverses novel·les. Cada novel.la té 3 itineraris diferents: un serveix per descobrir el llibre i l’autor, un altre per contestar preguntes sobre el llibre una vegada s’ha llegit, i un tercer per desxifrar enigmes i jocs d’enginy relacionats amb la novel•la i amb la ciutat. En finalitzar la gimcana, els jugadors obtenen premis relacionats amb les novel·les.

 
 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

qrliterapolis_ios.jpg

Baixa l'aplicació per Android

qrliterapolis_android.jpg
 

 

El Born 3D

app_born3d.jpg

A través d’aquesta aplicació, us convidem a situar el jaciment del Born, navegar-hi, sobrevolar-lo, descobrir-ne cada racó i tastar les possibilitats de coneixement que proporciona. També podreu travessar els murs de l’antic mercat del Born i passejar pel barri de la Ribera anterior a 1717, mitjançant la geolocalització. Veureu el passat i el present dels carrers i dels edificis emblemàtics que van conviure amb les estructures urbanes i arquitectòniques descobertes al jaciment.

 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

qrborn_ios.jpg

Baixa l'aplicació per Android

qrborn_android.jpg
 

 

Mercè 18

la_merce.jpg

En l’app de la Mercè 2018 trobem tota la informació dels espectacles programats per a les Festes de la Mercè d’enguany.

En obrir-la, l’aplicació ens mostra alguns dels actes destacats però podem buscar totes les activitats filtrant-les per Tipus, Espai i Franja horària. També podem cercar per paraula clau, i pels diferents apartats del programa. Durant les festes, també es podrà fer cerca per l’opció “Aquí i ara”, on s’indicaran els actes que es fan més propers a la seva posició.

Es poden fer cerques agrupades dels concerts del Festival BAM i de les activitats del MAC Festival.

 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

qrmerce_ios_0.jpg

Baixa l'aplicació per Android

qrmerce_android_0.jpg
 

 

MCMB Museu de Cultures del Món

mcm.png

Aquesta aplicació ofereix quatre itineraris per visitar el Museu de Cultures del Món de Barcelona, dos itineraris per a públic general i els altres dos per a persones amb necessitats especials. Els quatre itineraris consisteixen en una selecció de peces realitzada pels especialistes del museu i permeten fer-se una idea del contingut global de la col·lecció. Els dos itineraris per al públic general es diferencien per la durada: 90 i 45 minuts. Els altres dos itineraris estan dissenyats específicament per a persones amb dificultats visuals i per a persones amb dificultats auditives. El primer conté audiodescripcions de les peces i el segon inclou vídeos amb llengua de signes. L'aplicació permet fer descàrregues parcials dels diferents itineraris per la qual cosa és necessària una connexió a Internet cada vegada que es vulgui carregar un itinerari. Un cop carregats els itineraris, l'aplicació funciona totalment "off line".

 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

qrmcm_ios.jpg

Baixa l'aplicació per Android

qrmcm_android.jpg
 

 

BCN Visual

app_bcnvisual_0.jpg

Acosta la Barcelona actual a la Barcelona històrica. Pretén apropar Barcelona i les seves rutes culturals a través de les imatges del fons de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. S’han seleccionat 172 fotografies del fons de l’Arxiu, que agrupades en recorreguts confeccionen un mapa de punts d’interès tant pel ciutadà local com pel turista. A més a més de la imatge, l’Arxiu ha aportat la documentació corresponent de cadascuna les fotografies (títol, data, autor i resum). En una segona fase està previst ampliar els continguts amb imatges actuals i rutes per la ciutat (p.e. Ruta del Modernisme, Itineraris del Museu d'Història de Barcelona, etc). Actualment està disponible en català, castellà i anglès.

 
 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

qr bcn visual iphone.png

Baixa l'aplicació per Android

qr bcn visual android.png
 

 

BCN Museus

bcnmuseis180.jpg

Aplicació que presenta els museus de Barcelona agrupats per categories. De cada museu, hi ha una fitxa amb la descripció, els horaris, l’adreça, exposicions, enllaç de venda d’entrades, enllaços a audioguies i/o app, etc...
L’aplicació també té un apartat d’informació i novetats per informar d’aspectes de caràcter general dels museus, i un lector de codis QR per accedir a informació complementària de cada museu.

 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

small_bcnmuseus_ios.png

Baixa l'aplicació per Android

small_bcnmuseus_android.png
 

 

Art Públic

app_artpublic.jpg

Aplicació que presenta els diferents elements de l'art públic de Barcelona. 
Aquests elements es presenten ordenats per proximitat en diferents formats: llista, foto a foto, galeria o sobre el mapa. 
L'aplicació està disponible en 3 idiomes (català, castellà i anglès) i informa de la ubicació, l'autor i l'any de construcció i / o actualització de cada element. També ofereix cròniques i comentaris d'experts per a cada element.

 
 

Baixa l'aplicació per iPhone

small_art_public_ios.png

Baixa l'aplicació per Android

small_art_public_android.png
 

 

Barcino 3D

app_barcino.jpg

Barcelona té l’origen en una petita ciutat romana, la Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino.

Sobrevola la ciutat, explora-la i passeja’t pels seus carrers amb aquesta app 3D. Observa les restes i els edificis romans que encara es conserven avuidia.
Conèix la història dels nostres avantpassats i deixa’t sorprendre per la Barcelona de finals del segle III dC. 

 
 

Baixa l'aplicació per iPad

small_qr_img_barcino_ios.png

Baixa l'aplicació per Tablet Android

small_qr_img_barcino_android.png