Institut de Cultura

Creat el 1996, com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura a partir de la fusió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus.

Des de l’1 de gener de 2006 l’Institut de Cultura s’ha constituït com una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL).  Una modalitat d’ens públic prevista per llei que confereix plena capacitat jurídica i autonomia de gestió a l’Institut de Cultura per portar endavant els seus programes i projectes.

Notícies

Escenari d'un concert del BAM

El BAM Cultura Viva treballa des de la coproducció público-comunitaria amb entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona en el marc de les festes de La Mercè.

Detall de la galeria d’accés al túnel circular, tota plena d’aigua. Al fons s’observa part del túnel circular. Foto: SABCN

Localitzades les estructures soterrades del projecte inacabat de metro al carrer Nou de la Rambla de l’any 1931. Aquest projecte, iniciat l’any 1930 i mai completat, pretenia executar una nova línia de metro que creués tot el Raval, enllaçant la ja existent estació del Liceu amb una nova parada a l’Avinguda Paral·lel.

​Joana Hurtado

Ja s’ha resolt el concurs per a la direcció de la Fàbrica i Centre de les Arts Contemporànies de Barcelona Fabra i Coats.

La Capella

Els projectes per al Barcelona Producció 2019-2020 es poden presentar fins al dilluns 6 de maig a les 11 hores. La convocatòria, adreçada a la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència, incentiva la realització de projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme i que segueixen de prop les línies discursives de l’art actual.