Institut de Cultura

Creat el 1996, com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura a partir de la fusió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus.

Des de l’1 de gener de 2006 l’Institut de Cultura s’ha constituït com una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL).  Una modalitat d’ens públic prevista per llei que confereix plena capacitat jurídica i autonomia de gestió a l’Institut de Cultura per portar endavant els seus programes i projectes.

Notícies

Claustre del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

S’implanten mesures de prevenció del contagi, es fan recorreguts segurs i es recomana fer reserva prèvia. A més, els museus i arxius municipals recuperen l’activitat amb nous horaris i amb una promoció del 50% de descompte sobre el preu de l’entrada.

Façana del Palau de la Virreina

El dimarts 2 de juny obrirà portes l'Oficina Ciutadana de la Cultura, ubicada als baixos del Palau de la Virreina, on fins ara hi havia ubicada l'oficina Tiquet Rambles (La Rambla, 99).  Es preveu enllestir completament la transformació d'aquest espai el setembre de 2021, però des d'aquest  mes de juny ja s’hi oferirà atenció a les persones i entitats del teixit cultural de la ciutat.

Logotip: un segell amb la inscripció CIUDAD(ES) CULTURA al seu interior

Un nou projecte de col·laboració amb les capitals de Llatinoamèrica per ampliar horitzons, públics i coneixements, acostant la cultura a tots els públics.

Imatge de llibre obert

S’està preparant una programació amb actuacions poètiques de diferent format, seguint sempre les directrius sanitàries necessàries.