Institut de Cultura

Creat el 1996, com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura a partir de la fusió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus.

Des de l’1 de gener de 2006 l’Institut de Cultura s’ha constituït com una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL).  Una modalitat d’ens públic prevista per llei que confereix plena capacitat jurídica i autonomia de gestió a l’Institut de Cultura per portar endavant els seus programes i projectes.

Notícies

Els centres cívics de la ciutat continuen en funcionament però amb restriccions

Els espais continuen en funcionament, però amb restriccions.

Una de les propostes de l'edició 2020 de Barcelona Poesia

La interacció entre Pensament i Poesia ha posat en relleu la diversitat de públics i interessos a la ciutat, però també l’interessant d’abordar la poètica des de la perspectiva del pensament.

Banner que publicita les mesures destinades a oferir suport al sector cultural

El teixit cultural, educatiu, científic i comunitari de la ciutat és l'objecte d'un nou paquet de mesures, el tercer, que acaba de presentar l'Ajuntament de Barcelona per tal d'oferir suport a aquests sectors, especialment afectats per la crisi de la covid-19. Està valorat en 6,19 milions d'euros i es resumeix en vuit mesures.

Txema Martínez (c)Jordi V. Pou

Avui s’ha fet entrega del Premi Jocs Florals al poeta Txema Martínez (Lleida, 1972), en el marc de la celebració de la 23a. Edició del festival Barcelona Poesia.