Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

‘Artefacte: una casa objecte’

CaixaForum Barcelona ofereix un taller que explora conceptes com forma i volum per mitjà del joc amb blocs geomètrics.

Cada cap de setmana, fins al 2 d’abril, les famílies que visiten CaixaForum Barcelona tenen l’oportunitat de convertir-se en dissenyadores i arquitectes d’una casa objecte, un habitatge que és molt més que una construcció a petita escala d’un edifici feta amb peces de fusta: és una invitació a pensar en formes de vida i maneres d’habitar.

En efecte, Artefacte: una casa objecte és un dispositiu, a mig camí de la instal·lació artística i de la pràctica educativa, per descobrir que la casa desenvolupa una doble funció, la de continent i la de contingut. I que, malgrat que algunes construccions reals puguin semblar idèntiques, el seu interior (el seu cor) els dona una dimensió ben diferent.

Les estructures de fusta, de forma geomètrica, que entren en joc en Artefacte ens permetran aixecar un collage ple de vida, i explorar els conceptes d’espai, volum, forma i color. L’activitat estarà conduïda per una persona educadora, però no hi ha regles rigoroses per aplicar: els límits els posa la imaginació de cada participant. Tenint en compte que les possibilitats són infinites, tot dependrà de la nostra creativitat!

L’artista plàstica Regina Giménez s’encarregarà d’acompanyar-nos en aquesta aventura arquitectònica i reflexiva. Giménez, investigadora de l’estètica de les representacions gràfiques, és una creadora inquieta i versàtil que treballa amb materials i tècniques diverses, com ara la fotografia o el collage. Artefacte: una casa objecte és una manera d’entrar en el seu univers creatiu, nodrit de colors i formes geomètriques, a través del joc.

Data de publicació: Dimarts, 07 març 2023
  • Comparteix