Tornar

Un moment de la pel·lícula.
Els protagonistes del curt.

‘Astres immòbils’, a la Filmoteca

L’actriu Berta Graells dinamitzarà les sessions d’aquest curtmetratge a la FilmoXica, amb una proposta tan imaginativa com la que veurem a la pantalla.

Aquest cap de setmana, les nenes i els nens que vagin a la Filmoteca de Catalunya per assistir a una de les sessions de la FilmoXica no es limitaran a gaudir d’una pel·lícula. Perquè la projecció d’Astres immòbils anirà precedida i seguida d’activitats creatives i molt divertides.

L’actriu Berta Graells, graduada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, rebrà les petites i els petits espectadors a la Sala Chomón, per dinamitzar una representació en la qual l’hauran d’ajudar a construir una nau espacial. Tal com sona! I és que el curtmetratge que veuran tot seguit té molt a veure amb els viatges espacials. La protagonista d’Astres immòbils, la Chenghua, és una nena de nou anys entusiasmada pels planetes, cometes i altres cossos celestes. Per aquest motiu, vol fer una presentació sobre l’espai a l’escola, però mai no troba el moment de preparar-la perquè el pare i la mare, que no parlen la llengua del país –són migrants xinesos– la necessiten tothora perquè els faci d’intèrpret: no s’adonen que carreguen massa pes sobre les espatlles de la nena. La Chenghua se sent aclaparada, malgrat que compta amb l’ajuda del seu millor amic per fer el treball de classe; fins que, un dia, decideix deixar de la seva família i mirar cap a les estrelles...

Un cop finalitzada la projecció, l’espectacle continuarà a la sala: les nenes i els nens podran pintar-se la cara de cinema en un espai sideral! Una proposta participativa que esperonarà la creativitat del públic i farà de la sessió d’Astres immòbils una experiència única i difícil d’oblidar.

Data de publicació: Dimarts, 06 Juny 2023
  • Comparteix