Tornar

Art emergent i creacions sobre la complexitat, en les noves exposicions de La Capella

03/10/2023 - 12:23 h

Ajuntament de Barcelona

El centre consagrat a la creació contemporània del carrer de l'Hospital acull les mostres ART Situacions III i El verb impersonal i el subjecte ocult.

 

Comença la temporada a La Capella, un espai del centre de la ciutat on és freqüent veure obres d’artistes nous, alguns dels quals prometen ser grans noms de l’escena artística de demà. Del 3 d’octubre al 5 de novembre, podeu seguir veient en què consisteix l’art emergent dels nostres dies en una mostra que aplega obres de deu artistes nous (cinc d’espanyols i cinc de francesos) i en una altra que suposa una col·laboració del centre barceloní amb una institució sueca.

La primera de les exposicions es titula ART Situacions III (a la imatge) i és el resultat d’un projecte de mecenatge que oferia possibilitats de treballar i visibilitat a un seguit de creadors i creadores emergents. Són els espanyols Elena Aitzkoa, Nora Aurrekoetxea, Lucía Bayón, Aleix Plademunt i Pablo Capitán del Río i els francesos Salomé Chatriot, Marie-Luce Nadal, Benoît Piéron, Elsa Brès i Yoan Sorin. Els han triat un equip de curadores i comissàries format per Maria de Corral, Lorena Martínez de Corral, Chus Martínez i Vicent Todolí.

A la mostra veureu obres creades per aquests deu artistes expressament per a l’ocasió, a més d’una tria de peces representatives del conjunt de la seva obra. L’exhibició, que després de Barcelona es veurà en diversos espais d’art de França, és un intent del matrimoni de col·leccionistes catalans Pilar Forcada i Marcel Pascual de contribuir a dinamitzar el teixit artístic actual i donar a conèixer talents que no són tan coneguts com es mereixerien.

A més d’ ART Situacions III, a La Capella es pot veure també, en les mateixes dates, El verb impersonal i el subjecte ocult, una experiència de col·laboració entre el centre i Index_ Fundació Sueca d’Art Contemporani. Aquí trobareu creacions de Kajsa Dahlberg, Sybrig Dokter i Alva Willemark, Roxy Farhat, Nathalie Gabrielsson i Peter Sköld, Johanna Gustafsson Fürst, Saskia Holmkvist, Runo Lagomarsino, Iris Smeds, Ulrika Sparre i Victoria Verseau.

A més d’un conjunt de peces escultòriques de Johanna Gustafsson Fürst que defineixen l’espai expositiu, a la mostra veureu una taula de treball amb material d’arxiu i una selecció d’obres de vídeo. Els visitants podran interactuar amb aquestes peces i l’equip de La Capella proposarà un diàleg entre les obres exposades i els artistes de Barcelona.

És una manera de treballar la pràctica artística amb la participació del públic que vol posar en contacte situacions diverses, en una mena d’anàlisi de la complexitat, portat al terreny artístic. El verb impersonal, diuen els responsables de La Capella, “fa referència a accions en curs, mirades i processos que es compartiran en temps real”.

Si teniu curiositat per conèixer deu creadors emergents francesos i espanyols i descobrir la metodologia de treball artístic de la institució sueca Index, no us perdeu les exposicions ART Situacions III i El verb impersonal i el subjecte ocult, però abans consulteu al web de La Capella tota la informació al respecte.

Més informació