Tornar

Més del 90 per cent dels centres d'ensenyament obligatori han visitat algun equipament cultural

30/11/2023 - 13:09 h

Ajuntament de Barcelona

Un estudi presentat a les Jornades sobre cultura i educació, amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2023, constata que els centres públics visiten més els espais culturals de la ciutat.

 

Quin vincle real tenen la cultura i l’educació en la nostra ciutat? Potser us ho heu preguntat vosaltres, però també ho van fer  les responsables d’un estudi que s’ha donat a conèixer el 30 de novembre a les Jornades sobre cultura i educació, amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Han posat sota el focus les interaccions entre els equipaments culturals i els centres d’ensenyaments obligatoris de la ciutat i han arribat a conclusions del màxim interès: el 91’2 per cent dels centres educatius d’ensenyaments obligatoris de Barcelona visiten un museu, biblioteca, teatre o auditori al llarg del curs escolar i ho han fet, especialment, els centres públics.

El Born Centre de Cultura i Memòria ha acollit la celebració de les Jornades sobre cultura i educació  en el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que aquest any porta per lema La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora. Una de les recerques presentades és un estudi realitzat pel Gabinet Tècnic de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona sobre les interaccions entre el món cultural i l’educatiu a la ciutat.

En aquest sentit, l’estudi que s’ha desenvolupat a Barcelona és de gran valor. Les responsables van analitzar 62 equipaments culturals de la ciutat, entre museus, teatres, auditoris i biblioteques, tots ells espais municipals o bé amb aportació municipal, i 442 centres educatius barcelonins que imparteixen ensenyament obligatori. 

La primera conclusió és que, del total d’escoles de la ciutat, el 91,2 per cent dels centres educatius havien visitat algun dels equipaments analitzats.

De mitjana, els centres estudiats han fet tretze visites a 4,33 equipaments culturals per curs. En total, es calcula que 174.176 alumnes han visitat els equipaments culturals barcelonins.

Entre les conclusions més significatives de l’estudi, la que recorda que l’alumnat de centres públics visita en general més els equipaments culturals, que els i les estudiants d’ensenyament primari són els qui més els han visitat i que els diversos centres mostren una gran fidelitat a la biblioteca del seu districte.

Si voleu més informació sobre l’edició d’enguany del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, consulteu aquest enllaç.