Tornar

Dansa Metropolitana posa el focus en creadors i creadores de l’Amèrica Llatina

08/03/2023 - 07:15 h

Ajuntament de Barcelona

Dansa Metropolitana manté el compromís amb l’excel·lència i presenta enguany onze produccions estrangeres.

Dansa Metropolitana

Dansa Metropolitana manté el compromís amb l’excel·lència i presenta enguany onze produccions estrangeres que ja han seduït el públic i la crítica, set de les quals són de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà atlàntic amb el Focus Amèrica Llatina.

Com el cas del xilè Marco Layera i la seva companyia Teatro La Re-Sentida, que tornen al Teatre Lliure per presentar la peça de dansa Oasis de la impunidad, després del gran èxit Paisajes para no colorear.

És el mateix cas que la brasilera Poliana Lima, que presenta al Mercat de les Flors Las cosas se mueven pero no dicen nada, amb una dotzena d’intèrprets femenines sobre l’escenari; o l’argentina Marina Otero, una de les creadores del moment, que porta al Teatre Joventut de l’Hospitalet una provocadora mirada sobre el cos a FUCK ME, amb els cinc intèrprets nus.

L’argentina Josefina Gorostiza estrenarà Las cantatas eufóricas al Teatre Principal de Terrassa, una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al nostre present les cantates de Bach.

A la Factoria Cultural de Terrassa, Acosta Danza, la companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta, presenta un repertori de cinc peces a Spectrum, amb el segell de la Cuba més moderna i contemporània.