Tornar

EN RESiDÈNCiA omplirà la ciutat de creació artística contemporània durant cinc setmanes

06/05/2024 - 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

Les presentacions públiques es podran veure entre el 14 de maig i el 13 de juny.

EN RESiDÈNCiA celebra la 15a edició desenvolupant processos de creació artístics als instituts públics amb la col·laboració de creadores i creadors de tots els àmbits artístics, i amb el comissariat i la coordinació de diversos equips de mediació.

Després de treballar en els processos de creació durant tot el curs, ara ha arribat el moment de presentar públicament les obres i les produccions sorgides.

En total hi haurà 24 presentacions repartides en cinc setmanes. Fins al 13 de juny, podreu veure un conjunt d’activacions i mostres dels processos de creació.

Les presentacions arrencaran el dia 14 de maig al Centre Cultural L’Escorxador de Badalona amb L’escorxador tremola de Constanza Brnčič i l’alumnat de l’Institut Escola Turó d’en Caritg amb la mediació d’A Bao A Qu. Seguiran el dia 23 de maig a La Capella amb Domènec i l’alumnat de l’Institut La Bastida (Santa Coloma de Gramenet) amb la mediació d’A Bao A Qu. El 26 de maig, en el marc del Festival Moujuïc 2024, podreu veure a la plaça de les armes del Castell de Montjuïc La escucha cae dentro de Lautaro Reyes i l’alumnat de l’Institut Narcís Monturiol amb la mediació de La Poderosa. El 28 de maig el Museu d’Art Nacional de Catalunya mostrarà la presentació de Nadia Hafid i els i les alumnes de l’Institut Jaume Balmes amb la mediació del MNAC i Experimentem amb l’ART.

També cal destacar la triple presentació que hi haurà a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació el dimarts 11 de juny. Podreu veure a Tatiana Donoso i l’alumnat de l’Institut La Sagrera Sant Andreu amb la mediació de L’Afluent; Valentina Gaia Lops i Ida Barbati i el grup d’alumnes de l’Institut Doctor Puigvert amb la mediació d’Experimentem amb l’ART, i acabarà amb Aula Portàtil de Biel Llinàs i l’alumnat de l’Institut Nou Barris amb la mediació d’A Bao A Qu. La darrera presentació serà el 13 de juny i podreu veure una proposta itinerant per diferents indrets de Montcada i Reixac amb Rodrigo Laviña i l’alumnat de l’Institut La Ribera i amb la medicació de L’Afluent.

En total, 19 centres d’art i altres espais culturals d’especial significació per al projecte elaborat mostraran les presentacions públiques. Així, en podreu veure a espais com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, la Sala Beckett, La Capella, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, La Caldera, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa i Zumzeig.

A més, per primera vegada, s’hi afegeixen diversos espais i centres culturals fins ara inèdits en aquest programa. Es tracta del Centre Cultural L’Escorxador de Badalona, el Castell de Montjuïc (en el marc del festival Moujuïc), Centre Cívic Can Basté, el Centre Cívic Barceloneta, el Centre Cívic Sant Martí i la Biblioteca Trinitat Nova.

L’agenda de presentacions actualitzada es pot consultar al web d’EN RESiDÈNCiA.

Oberta la convocatòria per EN RESiDÈNCiA 2024-2025

Paral·lelament a les presentacions públiques, s’ha obert la convocatòria per a participar en la pròxima edició del programa.

Fins al 22 de maig els instituts públics de Barcelona que ho desitgin poden presentar les seves propostes per formar part de la setzena edició d’aquest programa durant el curs 2024-2025.

Consulteu les bases i la convocatòria aquí.