Tornar

Secrets per descobrir als museus de Barcelona

15/02/2024 - 11:40 h

Ajuntament de Barcelona

S'obren les inscripcions per poder visitar els racons més amagats de setze espais de la ciutat.

 

Us agraden els secrets, veure allò que només han vist unes quantes persones abans que vosaltres i conèixer què s’amaga darrere les portes tancades? Doncs us han fet una celebració a mida, una jornada, In Museu 2024, durant la qual setze espais museístics de la ciutat obren les portes dels tallers de restauració, les sales de reserva o els arxius. El 2 de març és un dia per fer descobertes, però abans, a partir del dia 19, us haureu d’inscriure per tal de participar en les activitats. Afanyeu-vos que les millors propostes volen!

Amb el lema Descobreix l’ànima dels museus, l’In Museu d’enguany ofereix a la ciutadania 2.704 places que es reparteixen en 140 sessions en disset espais de la ciutat. Els espais museístics implicats són el Castell de Montjuïc, El Born Centre de Cultura i Memòria, el  DHub, Disseny Hub Barcelona, la Fundació Joan Miró, el MACBA, el MUHBA – Centre de Col·leccions, el MUHBA – Plaça del Rei, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Castell dels Tres Dragons, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Jardí Botànic, el Museu de la Música, el Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Parc Montjuïc, el Museu Frederic Marès, el Museu Marítim de Barcelona , el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Picasso de Barcelona i el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Ja veureu que, en cadascun dels centres que visiteu, organitzen activitats diverses en hores diferents. Així, al Museu Marítim de Barcelona, per exemple, podreu veure la drassana tradicional, el taller de conservació-restauració, les reserves de la col·lecció, l’arxiu del fons històric o l’arxiu general, però al MACBA us ensenyaran els magatzems de reserves de la col·lecció, els tallers de conservació i restauració d’obres i l’arxiu i biblioteca del Centre d’Estudis i Documentació.

Vau venir a l’edició de 2023? Doncs heu de saber que, enguany, com a novetat, s’incorporen visites al Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (sabeu què és un banc de germoplasma? Aquí us n’ensenyen un) i també al Museu Picasso.

Tampoc no és com la de l’any passat la proposta del MUHBA – Plaça del Rei, que mostra la renovada sala expositiva de les voltes romàniques i, en les seus de la plaça del Rei i del Centre de Col·leccions, us parlaran del canvi climàtic i la influència que té en la conservació dels objectes.  

No us cobraran res per fer aquestes visites però, això sí, us demanaran que feu inscripció a partir del 19 de febrer al matí. Podreu fer reserva per a un màxim de dues persones per activitat i un màxim de dues activitats per cada sol·licitud.

Si voleu que us expliquin uns quants secrets, veniu a l’In-Museu 2024, però abans consulteu la llista de propostes i feu la inscripció per assegurar-vos la plaça.

Més informació