Tornar

La col·lecció 'Patrimonium' s'amplia amb una guia del Monestir de Pedralbes

21/03/2023 - 07:00 h

Xavier Amat

La presentació tindrà lloc el 22 de març amb la participació de les dues autores, Anna Castellano-Tresserra i Carme Aixalà Fàbregas, de l'editor Josep Liz i de Jaume Muñoz Jofre, director de Memòria, Història i Patrimoni.

L’Ajuntament de Barcelona, en coedició amb Triangle Books, publica el llibre-guia Monestir de Pedralbes, que entra a formar part de la col·lecció “Patrimonium“. Les autores de la guia són Anna Castellano-Tresserra, doctora en Història Medieval i directora del Museu Monestir de Pedralbes, i Carme Aixalà Fàbregas, historiadora de l’art. Ambdues participaran en la presentació de la publicació, que es durà a terme dimecres 22 de març a les 18.30 h al saló d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. També intervindran Josep Liz, editor, i Jaume Muñoz Jofre, director de Memòria, Història i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona.

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes és un dels millors exemples del gòtic català. Va ser fundat l’any 1327 per una reina, Elisenda de Montcada, la darrera muller de Jaume II el Just, per a una comunitat de dones que seguien la Regla de les clarisses, germanes espirituals dels franciscans. El monestir s’ha mantingut, des de la seva fundació fins al present, de forma pràcticament inalterable, tant en la seva configuració arquitectònica com en els béns mobles que la comunitat ha anat atresorant al llarg dels segles.

El volum té 160 pàgines, inclou moltes imatges del monestir del fotògraf Pere Vivas, i està disponible en català, castellà i anglès. Trobareu més informació en aquest enllaç.