Tornar

La festa de la creativitat, les arts digitals i el talent emergent

27/03/2024 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

El Disseny Hub Barcelona acull els dies 4, 5 i 6 d'abril una edició nova del festival OFFF.

 

El Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona o, si ho preferiu, l’OFFF arriba a l’edició que fa vint-i-quatre convocant un any més a les instal·lacions del DHub tot de grans artistes que s’han distingit en la creació digital, han mostrat el seu talent el camp del disseny o són valors emergents que paga la pena conèixer.

L’OFFF va néixer l’any 2000 per tal de donar a conèixer la tasca dels creadors i creadores, especialment en els camps del disseny i les arts digitals. El festival acull noms consagrats, però dedica també una atenció especial als autors i autores emergents, el talent dels quals busca fomentar. Aquí trobareu xerrades, tallers, classes mestres, però també mercats de disseny i activitats expositives. En total seran prop de setanta professionals de camps diversos els que participaran en la trobada.

Voleu algun nom? No us perdeu Timothy Goodman fent una performance de música i pintura mural; veniu a conèixer artistes digitals com Joshua Davis, BUCK, Vallée Duhamel i Stephy Fun, o assistiu a una xerrada amb el director d’art Stefan Sagmeister o amb l’il·lustrador Ben Tallon.

Coneixeu David Wilson? Se’l considera, avui, un dels directors de vídeos musicals més creatius, i això que en la vida no ha trepitjat una escola de cinema… El veureu mostrant el seu aspecte més queer en una performance cabaretera. No marxeu encara, que Sam Rolfes, artista i visionari de la realitat virtual, presenta un projecte en 3D.

Si el que us interessa és el talent emergent, però, no us hauríeu de perdre les presentacions de The Next Us, on estudiants amb talent procedents de les principals escoles catalanes mostren els projectes que han creat, en un aparador internacional irrepetible.

Espais de conversa amb un avatar digital, projeccions de cinema com la que el 4 d’abril obre el festival amb una creació conjunta de Studio Mals, de Rotterdam (dissenyen escenografies, fan animació stop motion, cinema i fotografia, tot de manera artesanal) i de Setreset Films, també de Rotterdam, un estudi de vídeos creatius, animacions i stop motion. Veniu a veure la inauguració de l’OFFF i sabreu quin film increïble ha sortit de la unió dels esforços de tots dos.

Les activitats, especialment els workshops que s’organitzen, són de pagament, igual que la festa final del 6 d’abril a La Nau, però trobareu des d’activitats gratuïtes fins entrades de 322 euros que, això sí, us obriran les portes a totes les activitats de l’OFF. Recordeu, de tota manera que, com cada any, el festival dona accés lliure a la Fun Zone, situada als espais exteriors del DHub, on hi ha espais de restauració i es poden veure les conferències i xerrades retransmeses en directe. 

Si no us voleu perdre la gran festa de la creativitat digital, el disseny i el talent emergent, veniu a l’OFFF Festival, però abans consulteu el programa complet al seu web.