Tornar

La Fundació Barcelona Cultura incorpora nous patrons

18/04/2024 - 15:00 h

Ajuntament de Barcelona

Nova etapa de l'entitat, que es reactiva per tal de dur la cultura a tots els districtes i impulsar la internacionalització de la ciutat com a gran centre de creació.

 

Torna amb força la Fundació Barcelona Cultura, una entitat que va ser creada l’any 2004 per tal d’estimular i canalitzar la col·laboració publicoprivada en l’àmbit de la cultura. En els últims anys, la Fundació ha treballat per tal d’impulsar diversos projectes culturals de la ciutat, però ara creix amb la incorporació de nous patrons del sector privat. Tot plegat s’ha materialitzat durant la reunió del patronat de la Fundació Barcelona Cultura que ha tingut lloc el dijous, 18 d’abril, al Palauet Albéniz, presidida per l’alcalde Jaume Collboni.

El Patronat de la Fundació està presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, té com a vicepresident executiu el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, com a secretària per part de l’Ajuntament, Maria Isabel Fernández Galera i, com a director general, Agustí Abelaira Dapena. També formen part del patronat en representació municipal Sara Jaurrieta i Oriol Martí.

En la reunió que ha tingut lloc al Palauet Albéniz, el Patronat s’ha fixat, com a objectius de la reactivació, el de garantir l’accés a la cultura de tota la ciutadania barcelonina, apropant la cultura als barris de la ciutat. A més, es pretén projectar la imatge de Barcelona en l’escenari internacional com a gran centre de creació cultural i com a seu de les indústries creatives més diverses.

La col·laboració entre el món empresarial i el govern de la ciutat s’aplicarà en iniciatives públiques i privades que es desenvolupin a Barcelona i tinguin a veure amb disciplines que van des de les arts visuals i les arts escèniques, fins a la música, el disseny, la moda, el gaming i les produccions audiovisuals.

Durant la reunió del patronat, l’alcalde Jaume Collboni ha recordat que “l’objectiu de la Fundació és generar aquelles sinergies culturals que ens permetin recuperar la màxima ambició cultural de Barcelona i alhora generin prosperitat per tots els sectors econòmics de la ciutat i per a la ciutadania”. La creació es planteja, per tant, com a element distintiu de la ciutat en el panorama internacional.

En la tasca realitzada fins ara, la Fundació Barcelona Cultura ha generat moltes complicitats entre els agents públics i privats. Aquestes complicitats han permès estendre a tota la ciutat les activitats culturals i projectar la imatge de Barcelona a l’exterior. Ara, es preparen nous programes culturals en els camps diversos de les indústries creatives per a aprofundir en la col·laboració amb les empreses.

Fins ara, formaven part del Patronat de la Fundació Barcelona Cultura SEAT, S.A.; la Família Torres (Miguel Torres, SA); Jordi Clos Llombart (Derby Hotels); el Consorci de Turisme de Barcelona (representat per Mateu Hernández); Ramon Rovira Pol (Grup Godó); Elena Foguet Plaza (Value Retail); Manel Casals Saborit (Gremi d’Hotels) i Ramon Agenjo Bosch (Fundació Damm), a més de Pere Duran Vall-llosera (Fundació Privada Duran Vall-llosera).

En aquesta última reunió el Patronat, però, s’hi van incorporar Cuatrecasas; Gonçalves Pereira, SLP; el Grup Rosa Clarà (White Factory Holding SLU); Stoneweg Experience, SL; Banco Santander; Sociedad Española de Radiodifusión, SLU; El Periódico de Catalunya, SLU i José Creuheras (Grup Planeta i Atresmedia). A més, la sessió va tenir també la presència de representants d’Etnia Barcelona, Aena, Cisco Systems Espanya i Portugal, i de Google, empreses que han estat convidades a afegir-se a la iniciativa.