Tornar

La Fundació Suñol presenta l'exposició "Equipo Crónica. La història de l'art com a pretext"

19/03/2024 - 09:21 h

Districte Les Corts

La inauguració tindrà lloc a la Fundació Suñol l'11 d'abril a les 18.30 h i la mostra es podrà visitar fins al 13 de juliol de 2024.

La Fundació Suñol presenta l’exposició Equipo Crónica. La història de l’art com a pretext, comissariada per Michèle Dalmace, i que reunirà una selecció de destacades obres d’Equipo Crónica. La inauguració tindrà lloc a la Fundació Suñol l’11 d’abril a les 18.30 h i la mostra es podrà visitar fins al 13 de juliol de 2024.

L’exposició es planteja al voltant de dues pintures: La rendición de Torrejón (1970), de la sèrie “Autopsia de un oficio”, obra clau de la Col·lecció Suñol Soler, que reimagina La rendición de Breda de Velázquez; y Ha votado (1976), que pertany a la sèrie “La trama”, fent al·lusió a una escena de la vida de Franco i a la pintura nord-americana d’Edward Hopper a través dels codis de Roy Lichtenstein.

Aquestes dues obres s’acompanyen d’una trentena de treballs procedents de col·leccions privades i museus de Barcelona, València, Madrid i França, constituint una ocasió única per descobrir el qüestionament de l’Equipo Crónica cap a les pintures històriques i els retrats oficials, concretament del període franquista, així com cap als rols del “creador” i de l’espectador.

Més informació i visites en grup: fundaciosunol.org