Tornar

Món Llibre convida a viatjar a través de la literatura

05/06/2024 - 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

El festival, adreçat al públic infantil i juvenil, se celebrarà a diferents espais de la ciutat el cap de setmana del 15 i 16 de juny.

El festival Món Llibre estrena dates en l’edició d’aquest 2024. Si fins ara arribava uns dies abans de Sant Jordi, enguany es trasllada a quan mancarà ben poc perquè petits i joves iniciïn les seves vacances. I és que la present edició vol que infants i no tan infants emprenguin un viatge gràcies a les pàgines dels llibres, un viatge màgic amb la imaginació, i que pot ser a diferents països del món, però també a través del temps i/o de les emocions.

El festival té al capdavant una nova comissària, Cristina Garcia, codirectora de la companyia de teatre per a tots els públics Cia Campi Qui Pugui, creadora, actriu i gestora de projectes artístics i culturals. I Jordi Magdaleno, codirector de la companyia de teatre per a tots els públics La Tal, n’és l’ajudant de direcció.

Un programa repartit per estacions i terminals

Així doncs, Món Llibre 2024 es farà el cap de setmana del 15 i 16 de juny, amb una programació organitzada en estacions i terminals: la plaça dels Àngels – Recepció viatgera; la plaça Joan Coromines – Terminal Coromines; l’edifici CCCB – Terminal CCCB, i el convent del MACBA – La Petita Terminal del Convent. A cada lloc, un munt de propostes per a tots els gustos! Sempre, això sí, relacionades d’una manera o altra amb la literatura i el món dels llibres. Moltes de les activitats estan proposades per editorials i relacionades amb les seves últimes publicacions.

Per primer cop en la història del festival hi haurà una programació amb activitats especialment dissenyades per respondre a les inquietuds dels joves en l’àmbit de la literatura, amb propostes per a públic de 12 a 16 anys. Una “batalla de llibres” o un slam d’escriptura en seran només algunes.

També a les Biblioteques

Dissabte 15 Món Llibre serà present a la Biblioteca Jaume Fuster, amb titelles, narradors de contes, projeccions d’animació i altres activitats d’11.00 a 19.30 h. I diumenge 16 el festival arribarà a la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero, amb música, jocs, i contes d’11.00 a 14.30 h.

Pel que fa al cartell del festival, és obra de Xavier Mula. El seu treball se centra en la comunicació visual, publicitària i el món editorial. Al seu estil versàtil hi predominen les il·lustracions plenes d’energia i dinamisme, colors vibrants i amb un llenguatge directe, identificable i lúdic.

Descobriu tots els detalls del festival Món Llibre al web oficial.