Tornar

Moujuïc o el castell de la dansa

22/05/2024 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

Un cap de setmana dedicat al moviment omple d'espectacles per a públics de tota mena el recinte del Castell de Montjuïc.

 

Si sou persones d’aquelles a qui els agrada bellugar-se o veure’s envoltades de moviment, us estan esperant a Moujuïc, una cita amb la dansa i arts afins que, el dissabte, 25, i el diumenge, 26 de maig, arriba als moments més intensos.

Tot comença amb Quien baila, su mal espanta, combinació dels talents de Pol Jiménez, un artista que s’expressa amb el flamenc i la dansa contemporània, i Joaquín Collado, una de les figures de la dansa i el moviment que més sonen últimament. S’abracen i salten embogits. Ballen balls de saló? Veniu-ho a veure just abans de l’actuació de La Chachi, una apassionada de la hibridació del teatre gestual, les noves dramatúrgies i la dansa contemporània. A Taranto Aleatorio, protagonitza un duet de cant i ball amb Lola Dolores en el qual s’explora el pes d’aleatorietat en un format de tablao tradicional.

La mateixa tarda, la brasilera Natalia Fernandes recorrerà el context polític i cultural brasiler a El Carnaval no es alegre – Tiny Desk. No marxeu encara si voleu veure un espectacle de circ i dansa d’alt impacte. És EXIT, de la companyia Circumstàncies. Aquí veureu tot de portes i murs flotants i uns cossos que hi transiten.

La festa de la dansa continua l’endemà, diumenge, 26, amb activitats des del matí. Recordeu que, si veniu amb espectadors joves, hi ha persones especialitzades en nous públics que us donaran un cop de mà. I és que els nens i nenes i les persones que els acompanyin podran participar en tallers de dansa (amb Joaquin Collado), en obertures de processos de creació amb artistes com Lautaro Reyes i els nois i noies de l’Institut Narcís Monturiol. Com a part del projecte EN RESIDÈNCIA, coreògraf i estudiants han creat conjuntament la peça de dansa La escucha cae dentro, amb l’acompanyament de La Poderosa.

Joan Català (a la imatge), a qui veureu diumenge a la tarda, és un artista dedicat als equilibris acrobàtics i el moviment amb moltes coses per explicar-vos. Sabeu què és un idiòfon? Doncs un instrument que, com una campana, sona a causa de la vibració de tot el cos, no només de les cordes. Veniu a veure l’espectacle Idiòfona i podreu participar en la creació d’una gran instal·lació sonora en l’espai públic.

La peça Verònica, de Magdalena Garzón i, com a gran final, una creació de Led Silhouette i Marcos Morau (La Veronal) Los Perros, un duet de dansa passional i catàrtic, tanquen l’edició d’enguany de Moujuïc. 

Si, com diu el lema d’enguany, també a vosaltres “us mou el moviment”, veniu al Castell de Montjuïc, però abans consulteu al web tota la informació sobre l’edició d’enguany de Moujuïc i compra les entrades (8 €, un dia i 12 €, tots dos dies).

Més informació