Tornar

Sant Jordi fa créixer la superilla literària

09/03/2023 - 16:47 h

Xavier Amat

Augmentarà un 10,7% l'espai disponible per a llibres i roses amb la incorporació de la Rambla i Gran de Gràcia.

La diada de Sant Jordi 2023, que enguany caurà en diumenge, va prenent cos. Barcelona repetirà la fórmula de la superilla literària estrenada l’any passat, però amb algunes novetats. Aquest espai, exclusiu per a vianants i on hi haurà les parades de llibres i roses, incorporarà la Rambla i Gran de Gràcia a les vies ja “aïllades” l’any passat, això és passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya, Pau Claris i Balmes. Els vehicles sí que podran circular pels carrers de València, d’Aragó i de Mallorca, i “cau” de la superilla Consell de Cent, on hi ha obres per convertir-la en un eix verd.

En total, la superilla tindrà un 10,7% més d’espai, fins a 154.000 metres quadrats. En el cas de la Rambla, segons ha informat el Gremi de Llibreters, de plaça de Catalunya fins a la plaça Reial s’hi instal·laran floristes i llibreters, mentre que d’aquest punt fins a Santa Madrona hi haurà les entitats. En la presentació de la diada, Jordi Martí Grau, tinent d’alcaldia de Cultura, ha manifestat que “La Rambla havia de tenir la mateixa qualitat en el Sant Jordi 2023 que el passeig de Gràcia”.

Aquesta gran superilla no serà, ni de bon tros, l’únic punt de Barcelona on es respirarà l’ambient tradicional de Sant Jordi:  llibreters i floristes professionals disposaran d’altres espais en exclusiva, repartits pels diferents districtes de la ciutat. A més, els dies 21 i 22 d’abril els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les seves parades davant de la botiga .

Es preveu que el 23 d’abril hi haurà més de 400 parades de llibres i roses, superant-se la xifra de 2022. Aquí trobareu la informació per sol·licitar la instal·lació d’una parada.