Tornar

Torna el millor circ emergent a les Corts

04/06/2024 - 17:20 h

Ajuntament de Barcelona

El Festival Circorts celebra 25 anys durant els dies 14, 15 i 16 de juny.

Com cada any, durant tres dies, el carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicens es convertiran en pistes de circ improvisades, plenes d’espectacles d’alt nivell, de tècniques ben diverses i que oferiran al públic somriures i el millor art circense.

El festival celebra 25 anys amb diverses activitats al voltant del mateix festival, que se celebrarà el cap de setmana del 14 al 16 de juny de 2024, i amb una edició plena de novetats!

Una nova edició d’aquest festival que apropa, de forma gratuïta, aquest art sense fronteres d’edat, llengua o estatus econòmic a tots els públics, alhora que fa una aposta clara per promocionar els artistes emergents el circ de qualitat a tots els públics.

Novetats 2024

Per tal de celebrar la gran efemèride, el festival té diverses novetats:

Exposició: 25 anys de circ a les Corts: vint-i-cinc edicions de defensa i compromís amb el circ emergent
Del 4 al 28 de juny de 2024, l’espai expositiu de la seu del Districte (pl. Comas, 18) acollirà aquesta mostra que recorrerà els 25 anys de circ a les Corts, des dels seus inicis com a programació de circ dins els actes de la Festa Major, fins a la seva situació actual com a festival amb un emplaçament i dates propis dins el calendari d’actes del districte i de Barcelona. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres laborables, de 9 h a 20 h.

Espai PRO: mirada professional
Enguany es crea l’espai PRO, una trobada de professionals i figures del sector per posar en comú temes de referència del sector del circ. Serà la taula rodona Circorts: el camí cap a un circuit estable, que se celebrarà el dijous 13 de juny de 2024, a les 16.00 h, al centre cívic Tomasa Cuevas-Les Corts.

El Cabaret del 25è aniversari
Durant el festival es convidarà artistes a participar en un número curt de cabaret, oferint una mostra de diferents disciplines de circ.

Territorio Violeta
Territorio Violeta és un festival multidisciplinar i que aposta per posar el focus en el recorregut que la societat, i en concret les arts escèniques, fan en favor de la igualtat. Enguany es convidarà a les responsables del festival per fer entrega del seu premi a un dels espectacles programats dins del Circorts.

Premi Circorts
Per primer cop en la seva història, es farà entrega del Premi Circorts al millor espectacle de l’edició. El jurat estarà format per una representació de l’Ajuntament, del sector del circ i una persona referent d’un equipament del districte. El premi s’ha dissenyat i produït en col·laboració amb el Taller Ocupacional Ariadna i l’Ateneu de Fabricació de les Corts. El premi es lliurarà diumenge 16 de juny, a les 19.30 h.

Escenaris i espais

Enguany el Festival torna a comptar amb tres escenaris (Bosquet, Guingueta i Gran), l’espai Jardins pels tallers de circ i l’espai Guingueta com a zona de restauració amb furgoteques (food trucks). A més, per segon any consecutiu i finançat amb taxa turística, el Festival Circorts incorpora l’escenari de La Carpa, amb actuacions durant tot el cap de setmana, amb reserva d’entrada. Aquesta edició comptarà també amb dos espectacles itinerants, que recorreran part del territori del districte.

Com ja és habitual, el festival compta amb espectacles accessibles i continua treballant amb el territori per ampliar l’oferta d’activitats relacionades amb el circ a les Corts. El festival també disposarà d’una programació non-stop que permet passar d’un espectacle a un altre.

OFF Circorts

Per quarta edició, el Festival inclou l’OFF Circorts, segell que pretén agermanar totes les manifestacions circenses que es duen a terme al districte de les Corts amb l’objectiu de potenciar la difusió i treballar conjuntament en la programació amb els centres cívics. Aquesta programació pretén anar en paral·lel al festival i estendre’s al llarg de tot el cicle cultural anual. D’aquesta manera es pot donar cabuda a altres propostes relacionades amb el circ com exhibició de documentals inèdits o exposicions de fotografies de les diferents edicions. A més, es tornarà a comptar amb els i les reporteres fotogràfiques del Centre d’Higiene i Salut Mental de les Corts.

A l’enllaç següent, podeu consultar la programació.