Tornar

Tot a punt per a la 8a edició del festival de poesia NUDO

02/04/2024 - 12:35 h

Ajuntament de Barcelona

L'esdeveniment, que es farà del 7 al 14 d'abril, suma espais, recupera la fira poètica i s'inspira en el cos com a motor de creació.

“Trobada poètica anual a Barcelona que celebra els vincles insospitats entre els éssers i les coses, entre les idees i les formes”. Així es defineix NUDO, el festival de poesia desfermada, que enguany arriba a la 8a edició, i ho farà amb actes i activitats al llarg de 8 dies i en 8 espais diferents.

Com fa cada any d’ençà del 2017, NUDO vol mostrar la realitat poètica contemporània sense
límits de fronteres, llengües o formats. Defensa el diàleg amb altres disciplines i advoca pel format petit que afavoreix l’experiència íntima i propera on regna la germanor, la paraula i la bellesa. La proposta esdevé, en paraules de la mateixa organització, “refugi en forma de performance, videopoesia internacional, itineraris insòlits i sorprenents per la ciutat, gran diversitat de tallers, actuacions en directe i exposicions de poesia visual”.

Aquest 2024 es durà a terme del 7 al 14 d’abril, amb actes repartits entre Casa SEAT, Inusual Project, el Centre Cívic Pati Llimona, la Biblioteca Mercè Rodoreda, el BCN School of Creativity, la llibreria Animal Sospechoso, Claror Marítim, Utopia 46 i RAI. El Pati Llimona acollirà dissabte 13 d’abril la fira poètica «Nudos y desnudos», mercat insaciable de poesia amb vermut, concert, recitals i 20 estands amb tota mena d’articles relacionats amb la poesia. Un altre dels plats forts serà l’exposició col·lectiva “Això és un cos”, a la galeria Utopia 46, amb fotografies i textos de 24 escriptors i fotògrafs de reconeguda trajectòria. La inauguració tindrà lloc dimarts 9 d’abril i hi haurà un recital poètic d’Anna Gual i Valentina Marchant.

Destaquem també l’espectacle Jardín, que unirà a Casa SEAT la poesia d’Alejandro Simón Partal i la música del pianista Alejandro Pelayo. Serà dijous 11 d’abril, l’endemà d’un recital de la poeta gallega Yolanda Castaño, Premi Nacional de Poesia, a la Biblioteca Mercè Rodoreda, on també conversarà amb la directora del festival, Carmen Berasategui.

Consulteu tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

A la imatge, detall del cartell de la 8a edició del festival NUDO, d’Andrea Díaz Reboredo i Laura C. Vela.