Tornar

Un refugi nadalenc per a la canalla

01/12/2023 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

On anar quan no hi ha escola? Prop de casa, els petits i petites poden participar en activitats, introduir-se en la ciència o en les arts escèniques o fer de la música... un joc!

 

Si encara mireu de resoldre el puzle de la vostra vida laboral i la cura d’unes criatures que fan vacances de Nadal quan encara heu de treballar, us anirà bé aquesta peça per completar el trencaclosques: la xarxa de centres cívics de la ciutat ofereix tallers en hores diverses que els tindran entretinguts aprenent sense saber-ho o introduint-se en disciplines diverses. Doneu-hi un cop d’ull, que, a partir del 8 o l’11 de desembre, ja les podreu apuntar.

De vegades són tallers puntuals i, d’altres vegades, casals que no només us solucionaran unes hores en un parell de dies complicats (per exemple, del 27 al 29 de desembre), sinó que a més proporcionaran als nens i nenes (foto: Paula Jaume) la possibilitat de socialitzar, descobrir algunes coses que no sabia o trobar-se una habilitat nova.

En general, els espais proporcionen espais de joc i d’aprenentatge com els que us proposen el Centre Cívic Pati Llimona, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí o la Ludoteca del Centre Cívic Casa Groga. 

D’altres centres cívics també munten sessions de contacontes en els quals els contes es fan entre tots i totes (Centre Cívic Baró de Viver), animen a fer un primer contacte amb els mons apassionants del teatre, la dansa i el cant (Centre Cívic del Parc Sandaru), posen petits i petites a cantar i a ballar o els descobreixen com s’ha de fer per pintar amb sal (Centre Cívic Torre Llobeta).

Recordeu, finalment, que els menuts han d’agafar la motxilla per anar aquests dies (del 27 al 29 de desembre) al Centre Cívic Vil·la Urània, antiga casa i observatori d’un científic astrònom on, és clar, els parlaran de ciència, però també els faran jugar o els ensenyaran manualitats.

Qui busqui un refugi nadalenc i familiar per aquests dies de vacances possiblement en trobarà algun en el centre cívic del barri. Consulteu el web de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona per a més informació.