Tornar

Cartell de l'activitat.

Cuentos desde la Periferia

Cimarronas, la sala dedicada a la cultura negra de la ciutat, ofereix una sessió de teatre familiar que obre nous paisatges i mirades.

Des de fa un any, el circuit escènic de Barcelona compta amb un espai singular, el primer de les seves característiques a Catalunya i l’estat. Ens referim a Periferia Cimarronas, una sala teatral centrada en la creació afrodescendent, un projecte d’economia solidària sostingut per persones negres i que té la convicció que la cultura és una forma de transformació. L’actriu i creadora Silvia Albert Sopale i la dramaturga i gestora cultural Karel Mena són dues de les fundadores i integrants de Periferia Cimarronas, que entre altres objectius vol impulsar iniciatives d’emprenedoria i associacionisme executat per persones negres i afrodescendents, donar suport i impuls al treball d’artistes locals d’origen africà i programar activitats culturals i artístiques que el visibilitzin.

Arts escèniques, performance o música conviuen a la seva programació amb activitats entorn de la literatura, les arts vives i el pensament crític contemporani. I, en línia amb la voluntat transformadora dels seus espectacles i accions, les Cimarronas han ofert aquest hivern un petit cicle de teatre familiar que desperta les nenes i els nens a realitats molt properes i, malgrat això, molt desconegudes.

El 2 d’abril, ja a la primavera, hi haurà la tercera i darrera sessió de Cuentos desde la Periferia, una recopilació de contes de diverses procedències que amplien la mirada, obren cors i acosten ànimes, en paraules de les seves narradores. Històries protagonitzades per persones afrodescendents, valentes, lluitadores i felices. Mafe Moscoso, investigadora de la cruïlla entre etnografia, escriptura i art, des d’una perspectiva antiracista i feminista, serà l’artista que tancarà el cicle.  

Data de publicació: Dijous, 23 març 2023
  • Comparteix