Espectacle "Body as evidence", a càrrec d'Oguri i Andrés Corchero

Dos còmplices coreogràfics i amics que es van conèixer al Japó fa més de trenta-cinc anys fan evidents les connexions entre la dansa i l’escriptura en una peça inspirada en l’univers de Ray Bradbury.

El coreògraf i ballarí Andrés Corchero ha passat en moltes ocasions pel Grec Festival de Barcelona, en companyia d’artistes diversos. Amb un d’aquests artistes, el també ballarí i coreògraf japonès Oguri, però, ha repetit col·laboració al festival: l’any 2013, l’any 2016, l’any 2018 i, enguany, una altra vegada. I és que Oguri és un vell amic seu que va conèixer quan va estar-se al Japó l’any 1986 treballant a la companyia del mític ballarí Min Tanaka. 

Body as evidence és fruit d’aquesta llarga relació professional i personal. La peça s’inspira en Farenheit 451 , la fantasia distòpica de Ray Bradbury en la qual els llibres eren material prohibit i els bombers eren els responsables de fer-los cremar. 

Partint del concepte del llibre com a coneixement i llibertat d’expressió, i oferint-se ells mateixos com a llapis per a una escriptura coreogràfica, tots dos ballarins investiguen com s’assemblen els cossos i els llibres i de quina manera tots dos són registres de coneixement i expliquen històries o expressen emocions i sentiments, i comparteixen amb el públic les connexions i les similituds que hi ha entre la lectura i l’expressió encarnada. 

És una dansa a dos, des dels llibres, entre els llibres i amb els llibres, que es va mostrar l’estiu de l’any 2022 a l’Electric Lodge Theatre de Los Angeles i es va estrenar allà mateix el març del 2024.

Una producció d’Oguri i Andrés Corchero

Coreografia i dansa: Oguri, Andrés Corchero

Música en directe: Zenji Oguri

Il·luminació́: Llorenç Parra

Realització́ de l’escenografia: Miquel Ruiz

Assistència i mirada externa: Ana Pérez

Producció́ executiva: Andreu Banús / Binomi Projectes Artístics

Agraïments: Keyden Oguri

Horaris

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Pina Bausch

Adreça:
Lleida, 59
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona