Tornar

Dues de les peces de roba que podrem usar durant la visita.
Un detall de les xemeneies del Palau Güell.

'Els documents secrets de Gaudí', una visita dinamitzada

Una activitat familiar al Palau Güell que traslladarà els i les participants als temps en què l’arquitecte va dibuixar els plànols de l’edifici... i hi va amagar alguns secrets.

Antoni Gaudí va conèixer Eusebi Güell, el seu mecenes, quan encara era un jove arquitecte, al darrer terç del segle XIX, i fruit d’aquesta coneixença va projectar i construir algunes de les seves obres immortals, com el famós Parc Güell que cada any rep milions de visitants d’arreu del món, o el Palau Güell, un palau urbà al centre de Barcelona, a tocar de la Rambla.

Un itinerari per l’interior del palau ens permet conèixer millor el treball del genial arquitecte, que més que mai va haver de buscar solucions imaginatives per donar esplendor a un edifici entaforat en un dels carrers de l’actual barri del Raval, en una època en què la burgesia i la noblesa marxaven de Ciutat Vella per traslladar-se a l’Eixample, districte que representava la Barcelona més moderna i puixant. El talent de Gaudí s’aprecia a tots els espais del palau, de la planta noble a les xemeneies del terrat, de la cotxera als dormitoris, un conjunt que l’any 1984, gairebé un segle després de la seva construcció, va ser declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Tots els tresors que amaga aquest singular edifici s’exposen al públic, que pot visitar en grup o individualment el palau. Ara bé, si voleu visitar-lo en família, ho podeu fer a través d’una gimcana que, fins i tot, us permetrà disfressar-vos com els Güell o els membres del seu servei, conèixer els materials que va emprar l’arquitecte per donar funcionalitat i bellesa a aquest magnífic habitatge o dissenyar una façana tan imaginativa com les seves. A més, podríeu trobar ‘Els documents secrets de Gaudí’, que el geni del Modernisme català va amagar al palau. Empreneu aquest viatge al passat i descobriu-hi aquests documents!

Data de publicació: Dijous, 05 Desembre 2019
  • Comparteix