Tornar

Cartell de l'activitat.

Embotona’t: un projecte solidari

El Poble Espanyol acull un festival inclusiu que neix per conscienciar la societat de la necessitat que la cultura sigui accessible per a tothom.

Dàmaris Gelabert, Xiula, Reggae per Xics, The Penguins o El Gecko con Botas són alguns dels noms propis del cartell d’un nou festival que saludarà el públic familiar al Poble Espanyol de Montjuïc, un esdeveniment que celebra la seva primera edició amb un objectiu ferm: conscienciar la societat de la importància que la cultura sigui accessible per a tothom. Embotona’t és una iniciativa d’El Botó Màgic, una companyia de contacontes integrada per persones amb discapacitat intel·lectual dels tallers de la Fundació ASPASIM, entitat amb més de vuitanta anys d’història que vetlla pel benestar i la inclusió d’aquestes persones, per mitjà de projectes educatius, ocupacionals i de lleure.

El festival, que facilitarà el seu programa en lectura fàcil, pictogrames i  Braille, començarà amb una mostra de cultura popular: Gegants Adaptats (10.30 h) obrirà la jornada, que continuarà amb la música de Dàmaris Gelabert (11.30 h), el teatre d’ombres d’El Gecko con Botas (12.30 h), les Girafes de Xirriquiteula (14.05 h) o Mimi i la Girafa blava de Nexe (15 h), però n’hi haurà molt més. Una quinzena de concerts, sessions de narració oral o de cinema componen la programació d’Embotona’t, que inclourà igualment tallers, food trucks i moltes altres sorpreses. 

El Botó Màgic, de fet, ocuparà un dels escenaris del festival, amb contes populars i cançons que normalitzen la situació de les persones amb discapacitat. Perquè el propòsit d’aquesta nova cita amb la música i les arts escèniques per a tota la família és fer-nos veure que totes i tots tenim capacitats diverses, i que aquest no és motiu per excloure ningú. L’11 de juny, Embotona’t al Poble Espanyol.

Data de publicació: Dijous, 08 Juny 2023
  • Comparteix