Tornar

Detall d'una obra de Klee.
El color predomina a l'obra de Klee.

Els ‘Espectres’ de Paul Klee

La Fundació Miró organitza un taller familiar al voltant d’una exposició que recorre la trajectòria del genial pintor.

L’observació de la natura i els fenòmens naturals va ser una constant en la vida artística de Paul Klee, un dels grans de la pintura europea del primer terç del segle XX. Aquesta fascinació per la llum, la forma i el color centra l’exposició que la Fundació Joan Miró li dedica aquesta tardor i fins al 12 de febrer, Paul Klee i els secrets de la natura; i entre les activitats organitzades entorn d’aquesta mostra imprescindible, n’hi ha una que s’adreça a tota la família. Una proposta creativa, com no podia ser d’una altra manera, i també científica.

Els secrets a què fa referència el títol són fenòmens que no podem veure ni sentir malgrat que són presents a la natura, com ara els raigs infrarojos o determinades freqüències de so. Són el que la ciència anomena espectres (és a dir, la distribució de la intensitat d’una radiació en funció de la seva longitud d’ona o de la seva l’energia), i que en l’activitat que aquí us recomanem convidarà els i les participants a realitzar una experimentació pràctica. A descobrir com les singularitats científiques poden tenir una aplicació (o una reverberació) artística.

En Espectres, les nenes i els nens de 6 a 12 anys se sentiran en una mena de laboratori on podran fer experiments per entendre i acostar-se a prodigis naturals relacionats amb la llum, el color, la pintura, la forma o el so. I els duran a terme sota la supervisió de Roc Jiménez de Cisneros, creador sonor que explora la composició algorítmica a la seva obra, i Serafín Álvarez, artista, educador i investigador que se centra en la representació d’experiències intervingudes per la tecnologia i la ciència (especialment canvis en la percepció de la realitat) en la cultura popular. Espectres és un camí d’exploració de l’obra de Paul Klee des d’una perspectiva contemporània. Un taller tan suggeridor com les creacions de l’artista.

Data de publicació: Dilluns, 21 novembre 2022
  • Comparteix