Tornar

Imatge de la gimcana literària de la Biblioteca Agustí Centelles.

Gimcanes literàries, jocs i creativitat

A les xarxes socials de les biblioteques de Barcelona trobareu lectures i tot d’activitats familiars.

Tot i estar tancades, les Biblioteques de Barcelona estan ben actives a les seves xarxes socials. N’hi ha que ens recomanen lectures per a aquests temps de confinament, tallers escènics o de manualitats per fer a casa i activitats per a tots els perfils. La Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles n’ha dissenyat una especialment indicada per al públic familiar: una #GimcanaRodari que commemora el centenari del naixement de l’escriptor italià Gianni Rodari amb una sèrie de reptes i jocs per als més petits de casa. Tothom hi pot participar, a soles o en grup, i tot i que aquesta gimcana virtual va donar inici el 20 de març passat, ens hi podem anar afegint quan vulguem. Les proves que planteja estan sempre obertes perquè el més important no és ser el primer o la primera a resoldre-les, sinó compartir bones estones en família amb els contes de Rodari. Només cal que ens connectem al Facebook de la biblioteca i cerquem els reptes (molt imaginatius i divertits) que hi ha anat publicant. Després podem enviar la resposta en un comentari al post corresponent.

Si sou més de jocs de taula, la Biblioteca Zona Nord us convida a participar al #ZNTrivial. Cada dimecres al matí, al voltant de les 10 h, la biblioteca publicarà una pregunta al seu compte de Facebook; els jugadors i les jugadores hauran de deixar la seva resposta al post, i l’endemà se sabrà qui s’endurà un formatget! Entre les categories del #ZNTrivial hi ha Viatges/Col·lecció local/Barcelona, Literatura Infantil i Juvenil i Còmic, unes matèries que no trobarem al Trivial convencional però que fomenten la participació dels infants en aquest joc familiar.

Aquí hem recomanat dues de les activitats online de les biblioteques públiques de la ciutat, però n’hi ha moltes més. Endinseu-vos per les xarxes de la biblioteca del vostre barri o de qualsevol altre i descobriu les sorpreses que us han preparat.

Data de publicació: Dijous, 16 Abril 2020
  • Comparteix