Tornar

Un moment de la funció.
L'encarregat juga amb les ombres.
Una imatge de l'espectacle.

Clown, poesia i riures

El protagonista d’‘Italino Grand Hotel’ obre la seva esbojarrada bugaderia al públic familiar del Barcelona Districte Cultural.

Els espectacles de clown acostumen a alternar escenes còmiques i d’altres emotives, que desperten en el públic més tendresa que riallades. Per això, no ens ha de sorprendre que la proposta que el Barcelona Districte Cultural programa en tres centres cívics de la ciutat ens faci riure, però, també, ens commogui. Ens referim a Italino Grand Hotel, la història de l’estrafolari encarregat de la bugaderia d’un hotel. Dedicat en cos i ànima a la seva feina, l’home renta, planxa i perfuma els llençols dels llits dels hostes, i ho fa amb alegria i il·lusió. Ara bé, les seves divertides ocurrències són, segurament, una manera d’escapar de la solitud a què el condemna el seu ofici. I és que aquest entranyable personatge es passa el dia tot sol, tancat a l’últim soterrani de l’Italino Grand Hotel, sense més companyia que les rentadores i assecadores.

Italino Grand Hotel és una creació de la companyia La Tal, que porta gairebé quaranta anys desenvolupant espectacles de clown amb un segell molt personal. La seva concepció teatral i la tècnica interpretativa han anat evolucionant des de la figura clàssica del pallasso de circ fins a la construcció d’un univers amb personatges, estètiques i situacions propis del teatre còmic.

El Centre Cívic Baró de Viver (24 de febrer, 18 h), l’Auditori Sant Martí (26 de febrer, 12 h) i el Centre Cultural La Farinera del Clot (25 de març, 18 h) són els tres equipaments que ens permetran entrar a la bugaderia de l’Italino Grand Hotel i conèixer el seu encarregat. Jordi Magdaleno, intèrpret, creador i director escènic de l’espectacle (juntament amb Tolo Ferrà), ens rebrà al refugi soterrani d’un personatge que ens captivarà.

Data de publicació: Dimecres, 22 Febrer 2023
  • Comparteix