Tornar

El protagonista de la pel·lícula.
Una criatura extraordinària.

‘Lorax. A la recerca de la trúfula perduda’

La programació ‘Petits Cinèfils’ de CaixaForum presenta una pel·lícula d’animació amb consciència ecologista i un missatge valuós.

L’origen de la pel·lícula que CaixaForum Barcelona ofereix els dos primers dissabtes de febrer, dins la programació ‘Petits Cinèfils’, s’ha de buscar en la literatura infantil. Perquè el film és l’adaptació cinematogràfica d’un llibre, El Lórax, escrit i il·lustrat pel nord-americà Theodor Seuss Geisel (àlies Dr. Seuss) fa cinquanta anys. Un autor prolífic que sempre va manifestar la seva debilitat per El Lórax malgrat que comptava amb molts altres títols destacats. Per què? Segons explicava ell mateix, perquè li va permetre compartir amb els petits lectors i lectores la seva preocupació sobre qüestions industrials, econòmiques i mediambientals. De fet, el Dr. Seuss va confessar que aquesta història va sorgir del seu enuig envers el maltractament que pateix el planeta a mans de l’home.

I, quina és la història de Lorax. A la recerca de la trúfula perduda? La de Ted Wiggins, un noi que viu en una ciutat sense vegetació i emprèn una aventura sense precedents per conquistar l’afecte de la noia dels seus somnis: anirà a buscar un arbre de veritat i l’hi regalarà. I és que, a la manera de les princeses dels contes de fades, la seva enamorada ha anunciat que es casarà amb el primer xicot que li faci aquest meravellós obsequi.  

En Ted està decidit a ser l’afortunat, i en la seva recerca coneixerà la història del Lorax, una criatura encantadora i rondinaire que lluita per protegir el món de la seva extinció. Lorax. A la recerca de la trúfula perduda és la quarta pel·lícula basada en els llibres del Dr. Seuss i la segona animada totalment per ordinador. A l’inici de cada sessió, com sempre, l'equip educatiu de CaixaForum donarà les claus bàsiques per interpretar-la i gaudir-ne, i convidarà el públic assistent a un debat en família posterior a la projecció.

Data de publicació: Dijous, 26 Gener 2023
  • Comparteix