Tornar

Un moment de la funció.

‘Miranius’, paisatges de paper

El Tradicionàrius presenta en la seva programació familiar un espectacle amb música i titelles sobre l’empremta humana en la vida  animal.

Grills, aranyes, abelles, ocells, talps i formigues. Cada espècie viu en harmonia amb la natura, en caus, nius i altres indrets on es recullen cada nit, fins que la irrupció d’una criatura invasora, l’ésser humà, altera l’equilibri natural... Aquest és el punt de partida de l’espectacle que podrem veure en la programació familiar del CAT Tradicionàrius, una creació de música i titelles de la companyia De paper que parla de la coexistència de diverses espècies animals i les conseqüències de l’acció humana sobre la seva vida.

Com explica De paper, Miranius neix de diferents inquietuds i observacions quotidianes que ens poden portar a reflexionar sobre la relació de l’espècie humana amb el seu entorn. La visió que, sense poder-ho evitar, tenim de la humanitat com a centre de l’univers. El ressorgiment de la natura durant el confinament de 2020, la capacitat de transformació de l’entorn dels éssers vius,  com a part d’un engranatge on totes les peces tenen la mateixa importància i han d’anar coordinades perquè la màquina funcioni... Són els estímuls que han donat lloc a Miranius, un joc entre la música i les construccions infantils. Una porta a la reflexió a través d’una mirada diferent de l’habitual.

L’espectacle és també un retrat de la vida diària d’animalets tan propers com les aranyes o les formigues, un musical amb cançons en directe que expliquen la seva història, acompanyades per una escenografia i uns titelles que recorden un gran àlbum il·lustrat. A partir d’uns mòduls fets de cartó, fusta i tela, s’explica la transformació d’una terra que es va omplint de construccions; els  mòduls, que durant l’espectacle es van movent, encaixant i desplegant, formen una gran obra pictòrica. Internem-nos per Miranius!

Data de publicació: Dilluns, 13 març 2023
  • Comparteix