Tornar

Un moment del taller.
Detall del cartell de l'exposició associada al taller.

‘Objectes que creen objectes’

El Museu del Disseny descobreix a nenes i nens la fabricació d’objectes a partir de motlles que permeten la seva producció industrial.

Una pilota de bàsquet, plats i gots, figuretes... A casa tenim tot d’objectes que ens ajuden en la vida diària o que, simplement, decoren prestatges i còmodes. Ara bé, us heu plantejat que aquests objectes han estat creats per altres objectes? El Museu del Disseny de Barcelona convida les famílies i els infants a pensar com s’han fabricat, per exemple, les diferents peces d’una vaixella. L’activitat Objectes que creen objectes els descobrirà per què tots els plats que guarden al moble del menjador són idèntics, o com és que, si es trenca una copa de cava, en podran trobar una d’igual a la botiga. I és que Objectes que creen objectes els introduirà en un procés de producció industrial molt habitual en els objectes que tenim a casa: el treball amb motlles.

La proposta es desenvoluparà principalment en el taller del museu, una cuina-laboratori en què les nenes i els nens podran dissenyar els seus propis motlles amb un material, l’alginat, que els sorprendrà. Hi haurà, també, la possibilitat de visitar l’exposició ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’ i de participar en un joc de pistes que els mostrarà com utilitzen els motlles les dissenyadores i els dissenyadors contemporanis, professionals que donen un nou sentit a objectes presents en el nostre dia a dia; objectes que, amb el temps, poden arribar a esdevenir fragments de la memòria col·lectiva.

Tot i que no cal inscripció prèvia, es recomana comprar anticipadament l’entrada que us donarà accés a aquesta activitat reveladora: Objectes que creen objectes us farà observar les joguines, els estris de cuina o les pantalles dels llums que teniu a casa amb uns altres ulls.

Data de publicació: Dimarts, 04 Gener 2022
  • Comparteix