Tornar

Imatge del quadre que es convertirà en un puzle.

Jugant amb Picasso

El museu dedicat al genial pintor proposa dues activitats que donaran a conèixer algunes de les seves obres als més menuts a través de jocs.

El Museu Picasso de Barcelona ha tancat les portes aquests dies, però continua obert per a les persones que vulguin visitar-lo virtualment. Com tants altres equipaments culturals de la ciutat, aquest centre de pelegrinatge per a amants de l’art no s’ha resignat a aturar la seva activitat, sinó que l’ha transformat per fer-la accessible a tothom, sense necessitat de desplaçar-se al museu ni adquirir-hi entrades amb antelació. I si els més grans poden recórrer algunes de les seves sales a través de l’ordinador, el públic petit pot endinsar-se en l’obra de Pablo Ruiz Picasso per mitjà d’uns jocs divertits i educatius.

Participa i juga ofereix a les nenes i als nens, per exemple, un trencaclosques molt inspirador: a partir d’un dels quadres que formen la sèrie Las Meninas –inspirada, lògicament, en Las Meninas de Velázquez–, els jugadors i les jugadores hauran de completar un puzle virtual encaixant les peces a la pantalla de l’ordinador. Es pot triar el nombre de peces –de 12 a 108–; escollir si volem disposar de la imatge del quadre per saber on va cada peça o si preferim encaixar-les intuïtivament; cronometrar el que triguem a completar-ho per posar-hi més emoció o, fins i tot, per competir amb la família... Les possibilitats són diverses perquè cadascú adapti el joc segons les seves prioritats. En acabat, segur que més d’un infant sentirà el mateix que va sentir Picasso quan, amb només 13 anys, va veure per primer cop l’original de Velázquez: segons explicava, des d’aleshores el quadre el va fascinar i obsessionar. Per això en va fer la seva pròpia versió.

La segona activitat que proposa el museu es titula Picasso Memory i és un joc de memòria visual basat en algunes de les obres que s’exhibeixen al centre, com Retrat de la senyora Canals o la font Escena de corrida con pescado. Entreu en aquest enllaç i jugueu amb Picasso!

Data de publicació: Dilluns, 30 març 2020
  • Comparteix