Tornar

El protagonista de la pel·lícula.
La Bea i els seus amics.

Les aventures de Peter Rabbit, a la Filmoteca

El personatge més cèlebre creat per la britànica Beatrix Potter salta al cinema convertit en un conill rebel i aventurer.

Beatrix Potter va escriure el primer conte de Peter Rabbit a finals del segle XIX, a l’Anglaterra victoriana. I potser perquè el conillet protagonista era rebel i desobedient, subvertint la moral de l’època, va haver d’esperar deu anys a veure’l publicat. Ara, aquest Peter Rabbit trapella arriba a la Filmoteca de Catalunya en una pel·lícula que combina imatge real i animació per ordinador, i que actualitza el conte clàssic per fer-lo proper al públic familiar del nou mil·lenni.

Com a l’original, Peter Rabbit –que ja no vesteix una jaqueta blava, sinó una caçadora texana– s’enfronta a un granger veí perquè es menja les pastanagues i altres verdures que cultiva o hi fa festes amb els amics. Les incursions del conill a la granja no són l’únic motiu que enfronta aquests dos personatges: tots dos competeixen per l’afecte de la Bea, una amant dels animals de bon cor. A partir d’aquí, l’aventura serà trepidant!

Els sorprenents efectes visuals de la pel·lícula dirigida per Will Gluck són el principal reclam d’aquesta adaptació del conte clàssic de Beatrix Potter, un bestseller que, també a la pantalla gran, va assolir un èxit aclaparador en el món anglosaxó. La crítica d’arreu va reconèixer el seu perfeccionisme o el ritme vertiginós de la narració, la transformació d’un ambient i un personatge amables en un petit món frenètic i divertit, capaç de capgirar els estereotips del campanya anglesa. Voleu riure una estona? Peter Rabbit promet rialles i emoció.

Data de publicació: Dijous, 20 Gener 2022
  • Comparteix