Tornar

Un moment de la funció.

‘Poi’, circ i joc al Barcelona Districte Cultural

La companyia balear D’Es Tro torna a la nostra ciutat per embadalir el públic familiar amb una proposta poètica i sorprenent.

Durant les festes de la Mercè, fa un parell de mesos, el públic barceloní va tenir l’ocasió de descobrir el talent d’una companyia de circ contemporani que busca en les arrels de la cultura mediterrània l’essència de les seves creacions. I, ara, Barcelona Districte Cultural convida aquesta mateixa formació, D’Es Tro, a participar del circuit cultural i artístic dels districtes de la ciutat.

Poi és un espectacle captivador, la història d’un home de camp atrapat des de la infància pels girs de la seva baldufa. Un viatge d'embolics i girs que reivindica el joc com una part fonamental de la vida. Poi és també, però, el fruit d’una investigació artesana relacionada amb la construcció de baldufes, una exploració de fustes i altres materials naturals i formes que ha donat com a resultat un dels exemplars més grans del món llançat per una sola persona: la baldufa de 45 quilos de pes que el mallorquí Guillem Vizcaíno, creador, director i intèrpret de l’espectacle, fa rodar amb una corda de més de 15 metres. Una baldufa construïda pel mateix artista, malabarista i manipulador d’objectes que es va coronar com a campió mundial de baldufes l’any 2020.

El Centre Cívic Baró de Viver (18 de novembre, 18 h), el Centre Cívic Teixonera (19 de novembre, 18 h), el Centre Cívic Urgell (16 de desembre, 19 h) i el Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’  (23 de desembre, 18 h) són els quatre equipaments on podrem gaudir d’aquesta sorprenent proposta abans d’unes altres festes, les de Nadal. Poi és humor, poesia, aferrament a la terra i el desig de recuperar aquest joc tradicional.

Data de publicació: Divendres, 11 novembre 2022
  • Comparteix