Estrenada el 2018, El Brindis, el primer text de Frank Bayer que fou dirigit per Cristina Cervià, torna al Teatre Gaudí després d'haver-hi fet temporada el 2019, amb més de quaranta funcions arreu del territori i la seva estrena a Madrid el 2020.

El que fou la primera producció de La Gàrgola ens porta la història de L’Ernest, que està a punt de convertir-se en l’alcalde més jove de la seva ciutat, mentre en Mateu, el seu vell amic, continua tancat en el seu estudi intentant trobar un nou llenguatge pictòric que el faci sortir de l’oblit professional. Els dos eren amics íntims i, vuit anys després de trencar la seva amistat, el futur alcalde es presenta a casa del pintor perquè aquest li ha trucat sense donar més explicacions que el desig de veure’l abans de les eleccions. Així doncs, la trobada acaba essent un pretext per reviure la felicitat d’un passat comú, però no poden evitar remoure un secret compartit que els ha dut a aquesta història de rancúnia on res és el que sembla, i on cada brindis amaga un engany sense perdó.

Una producció que serveix per recordar la primera creació de La Gàrgola, el punt de partida d'una història que fins llavors, també ha portat Ferides (2020) i Kalumba (2022) als escenaris d'arreu del país.

Data de publicació: Dissabte, 02 Abril 2022
  • Comparteix