Tornar

2a Setmana del Consum Responsable

Canviem el consum, salvem el clima

Més d’un centenar d’activitats a Barcelona amb motiu de la 2a Setmana del Consum Responsable.

Un tret que distingeix l’espècie humana dels altres animals és la nostra increïble capacitat de transformar l’entorn. Un exemple: el canvi climàtic. Des de la revolució industrial, qualsevol acció relacionada amb el consum es tradueix en l’emissió de gasos que accentuen l’efecte hivernacle de l’atmosfera terrestre. Això està succeint de manera cada cop més accelerada i en conseqüència la temperatura mitjana del planeta augmenta a una velocitat sense precedents en la història geològica. Per guanyar consciència del nostre impacte i adquirir hàbits quotidians que permetin mitigar-lo, del 13 de març al 5 d’abril s’han organitzat a Barcelona múltiples activitats dins la 2a Setmana del Consum Responsable.

A principis d’any, Barcelona va declarar l’emergència climàtica i va posar en marxa un pla de mesures urgents per frenar el canvi climàtic, adaptar la ciutat als episodis meteorològics futurs i contribuir als reptes globals en matèria ambiental. Una de les fites d’aquest pla és arribar a l’any 2030 amb la reducció d’un 50% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte als valors del 1992. I el consum responsable constitueix una eina fonamental per avançar cap a aquest repte.

En aquest context, la Setmana programa més de cent activitats organitzades per entitats i equipaments de tots els districtes de Barcelona que s’emmarquen en el lema Consum responsable i emergència climàtica. Les propostes transmeten les claus per adoptar hàbits de qualsevol àmbit més respectuosos amb l’entorn: l’alimentació, el tèxtil, la tecnologia, els subministraments, el turisme, la salut, el lleure, la cultura... Són principis com l’economia social i solidària, l’aposta pels productes de proximitat, el comerç just, la producció sostenible, la cura i benestar de les persones o la prevenció de residus, entre altres. Prendre consciència d’aquests principis i de l’impacte de les nostres preferències de consum repercuteix a més en la demanda i, per tant, en els processos productius. I tot plegat ens pot fer avançar cap a una societat més respectuosa amb les persones i amb el món on vivim.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 10 març 2020
  • Comparteix