Tornar

Els quatre membres del grup, en filera, tocant instruments de percussió

'5100 (m/s)', una trobada entre música i arts del moviment a L'Auditori

El cicle Escenes de L'Auditori ens proposa, de la mà dels artistes Joan Català i Roser Tutusaus i del col·lectiu Frames Percussion, un espectacle de creació que utilitza com a matèria primera la trobada entre la música i les arts del moviment.

És 5100 (m/s), un espectacle que fa referència, en el títol, a la velocitat a la qual viatja el so a través del ferro. El podreu veure del 24 al 26 de març i és un d'aquells espectacles que investiguen en els nous llenguatges escènics. Com és normal en un muntatge que té com a escenari L'Auditori, la música és un factor essencial.

Però també ho és el moviment. i és que és una creació de Joan Català, un creador inquiet que treballa amb les arts plàstiques i les arts escèniques i que tant utilitza el llenguatge del moviment com el del circ. És fill d’un ferrer, cosa que, ja ho veureu, té molt a veure amb la proposta que porta a L’Auditori. Té com a còmplice la Roser Tutusaus, una altra artista procedent del camp de la dansa que ja havia coincidit amb Joan Català en l'espectacle de carrer Menar.

En el moment de crear un nou espectacle conjunt, Català i Tutusaus han trobat en Frames Percussion (a la imatge. Foto: Miquel Àngel Vich) un complement ideal. És un grup de percussió que està dedicat al repertori de nova creació i que, a 5100 (m/s), interpreta unes composicions creades expressament per a l'espectacle.

En què consisteix? Doncs en la posada en escena del xoc entre el so, l'espai i els cossos, una trobada entre música i arts del moviment que fa conviure les arts escèniques amb el treball artesanal. 

Es tracta de convertir una sala de concerts convencional en un espai de creació on el públic intervindrà de manera activa, explorant la sonoritat del recinte amb el ferro com a matèria estrella.

Quatre músics en escena s'encarreguen de produir els sons que tres ballarins i acròbates convertiran en moviment. Circ, dansa, música i moviment en un espectacle realment multidisciplinari que promet ser tota una experiència.

Si voleu més informació, feu un cop d'ull al web de L'Auditori.

Data de publicació: Dijous, 23 març 2017
  • Comparteix