Tornar

Un home fotografiat a contrallum amb un altaveu a la mà

Un artista, dues exposicions i el decreixement

L'artista sonor i poeta Eduard Escoffet munta una exposició doble que ocupa dos espais artístics de la ciutat.

Amb el títol genèric de Creixement i decreixement de Howard Roark, Eduard Escoffet presenta una exposició en la qual analitza, entre altres coses, l'obsessió pel creixement econòmic i el paper de l'individualisme en les nostres societats. Del 18 de gener al 2 de març, teniu una cita doble a Chiquita Room i The Green Parrot.

És, de fet, la primera exposició individual d'Eduard Escoffet, que ha practicat fins ara vessants diversos de la poesia, entre els quals poesia escrita i visual, poesia oral i poesia en forma d'instal·lació o acció poètica. Les seves creacions, però, se centren en la poesia sonora i el recital en directe.

La mostra és el resultat de dos anys de recerques al voltant de l'arquitectura racionalista, i el decreixement, temes sobre els quals ens parla l'artista sobre un fons d'experimentació sonora que implica sovint tot d'objectes quotidians. Es divideix en dues parts que es podran veure cadascuna en un espai: Faula, a Chiquita Room, i Esdeveniments, a The Green Parrot.

Tot parteix de la novel·la d'Ayn Rand (i pel·lícula de King Vidor, després) The Fountainhead (editada en castellà amb el títol d'El manantial), una història que fa servir a un protagonista arquitecte (el Howard Roark del títol), enfrontat a les idees de la massa, per dibuixar amb paraules un atac al comunisme i una defensa aferrissada de l'individualisme i el capitalisme més competitiu. On queden aquestes idees en temps de crisi climàtica?

L'exposició busca analitzar quin és el paper de l'individu en el món en el qual vivim avui i que se sembla poc al d'Ayn Rand. I si a la primera exposició a Chiquita Room, Faula, s'investiguen "els ideals que permeten l'individualisme exacerbat del segle XX", la segona analitza en detall el procés que ens ha portat fins a on som avui. 

A la mostra, tot d'objectes quotidians generen una narrativa que ens parlen, en un temps en què la digitalització amenaça el món material, sobre la fragilitat humana i la interdependència amb l'entorn. I és que, en aquestes mostres, so, escriptura i objectes ens parlen sobre el paper de l'individu en el món d'avui.

Si no us voleu perdre la primera exposició individual d'Eduard Escoffet, haureu de fer un circuit que us porti des de The Green Parrot fins a Chiquita Room o a la inversa. Abans, però, consulteu els webs d'aquests dos espais per a més informació.

Data de publicació: Dimarts, 10 Gener 2023
  • Comparteix