Tornar

Fotografia promocional d'Ikram Bouloum

Ikram Bouloum, a l’Àgora musical

L’Espai Avinyó porta la polifacètica artista a la Plaça Reial com a creadora total i paradigma de la hibridació intercultural.

L’Espai Avinyó-Llengua i Cultura reflexiona sobre les implicacions de la diversitat cultural mitjançant la visibilització de les diferents expressions identitàries presents a la ciutat. I Ikram Bouloum fa temps que va deixar de ser una desconeguda.

Fotògrafa, periodista, compositora, productora, DJ, gestora cultural i cantant. Bouloum és tot això i molt més, i no necessàriament per aquest ordre. Artista d’arrels catalanes i amazigues, la seva faceta musical parla –i n’és alhora el resultat– del xoc i del diàleg cultural entre Orient i Occident i entre el Nord i el Sud de la Mediterrània, i té el valor intrínsec del seu bagatge cultural i d’una experiència personal genuïna. Per això utilitza el català, l’amazic, el castellà i l’anglès per expressar estats d’ànims diferents, i per això recorre a les projeccions virtuals per reflectir aquest mestissatge damunt l’escenari.

Nascuda el 1993 en una família d’origen marroquí, Boulum es va mudar de Torelló a Barcelona amb disset anys per estudiar Humanitats. Ràpidament va passar a formar part de l’escena musical de la ciutat, on s’ha fet un nom com a DJ a locals com Nitsa Club, MUTEK, Club Marabú, Loom, Voodoo Club o la sala Vol.

El seu interès sociològic i antropològic l’ha propulsada també com agitadora cultural, participant en la investigació de nombrosos projectes –el més notori, iii, amb Isamit Morales– i col·lectius, com Zen 55, Jokko i L’Afluent. Amb aquesta darrera cooperativa, Bouloum treballa ara també en la programació de les quatre properes edicions del festival BAM des d’una perspectiva col·lectiva i transgressora.

Com a cantant i compositora, Bouloum presentarà a l’Àgora musical el seu primer EP, que duu per títol Ha-bb5. Es tracta del seu viatge sonor particular: un treball de recerca i d’experimentació en què dialoguen gèneres com l'electrònica contemporània i la música tradicional magribina i que exemplifiquen a la perfecció la seva faceta reivindicativa i més polifònica.

L’entrada és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament escrivint a espaisinterculturals@bcn.cat

Data de publicació: Dimecres, 20 Octubre 2021
  • Comparteix