Tornar

Barcelona Ciència i Universitats

L’actualitat científica a la bústia de correu

Notícies, activitats, convocatòries, entrevistes i molt més, cada mes al butlletí de Barcelona Ciència i Universitats.

Barcelona és un dels pols científics d’Europa. Una ciutat capdavantera en molts àmbits de la recerca, com ara la física o les ciències de la vida, i amb un munt d’iniciatives per divulgar el coneixement i fer-ne partícip tota la ciutadania. En aquest context, Barcelona Ciència i Universitats, de l’Ajuntament de Barcelona, promou la ciència a la ciutat des de totes les seves dimensions. El juny passat, Barcelona Ciència i Universitats va estrenar el seu butlletí de periodicitat mensual per posar a l’abast de tothom l’actualitat científica i tecnològica de la ciutat i la seva àrea d’influència.

El butlletí recull els continguts del web Barcelona Ciència més destacats del mes. L’apartat de notícies informa d’iniciatives de promoció de les vocacions científiques entre el jovent, d’esdeveniments importants a la ciutat, de lliuraments de premis, de la posada en marxa de programes de ciència ciutadana, del desplegament del Pla Barcelona Ciència a través dels seus eixos i de moltes més novetats. Així mateix, un apartat d’agenda fa recomanacions d’esdeveniments sobre ciència, tecnologia, medi ambient i innovació que tenen als espais de la ciutat durant les pròximes dates: cicles de xerrades, exposicions, fires, festivals, cinema, portes obertes, itineraris...

Un dels plats forts del butlletí és la secció A fons, un apartat d’entrevistes amb persones expertes en el seu àmbit d’especialització on a més es posa un especial èmfasi en visibilitzar la dona científica. Així, per exemple, a les converses d’A fons la biòloga Nalini Nadkarni, guardonada amb el Premi Nat 2021, parla d’ecologia, d’educació ambiental i sobre què podem fer des de les ciutats per no perdre el contacte amb la natura; l’enginyera metal·lúrgica Núria Salán i la investigadora d’ISGlobal Cristina Villanueva comparteixen la seva visió sobre vocacions, gènere, ensenyament i cultura científica i tecnològica; o les components del col·lectiu Black Quantum Futurism, guanyadores del premi Collide 2020, parlen de les interaccions de l’art amb la física de partícules i la ciència en general. El butlletí també inclou un apartat de convocatòries obertes de premis, subvencions, ajuts i concursos, i publicacions destacades de les xarxes socials de Barcelona Ciència.

Si us interessa la ciència i voleu estar al corrent de què passa a la ciutat en aquest àmbit, subscriviu-vos al butlletí des d’aquest enllaç per rebre’l cada mes a la vostra bústia de correu.

 

Data de publicació: Divendres, 26 novembre 2021
  • Comparteix