Tornar

Retrat de primer pla de tres dels adolescents que protagonitzen el muntatge

L'adolescència puja a escena

Un muntatge de Daniela Feixas al Teatre Nacional analitza un dels períodes més complexos de l'existència humana.

L'adolescència és difícil. La recordeu? Si voleu fer memòria, saber com són els i les adolescents d'ara mateix o si us hi trobeu i voleu veure sobre l'escenari uns personatges que comparteixen les vostres pors i preocupacions, teniu una cita a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, on podeu veure, entre el 17 de novembre i el 3 de desembre, La festa.

És una creació de Daniela Feixas, una guionista, actriu, autora i directora de teatre nascuda a l'Alt Penedès l'any 1973 que tant heu vist fent d'actriu en sèries de televisió catalanes (El cor de la ciutat, Plats bruts), com en muntatges teatrals, on tant ha fet d'actriu com de directora o, com aquest cop, de dramaturga, un dels aspectes de la seva vida professional on brilla amb llum pròpia. No fa gaire, firmava amb Jumon Erra el musical Un amor particular, muntatge que van estrenar durant la passada edició del Grec Festival de Barcelona.

Si encara no ho heu fet, coneixereu el talent de l'autora a La festa, el text que ha escrit ella mateixa, que dirigeix Ricard Soler Mallol (col·laborador també en la dramatúrgia) i que interpreten els actors i actrius Laura Gaja, Eloi Jaume, Abril Julien, Júlia Mascort, Ravina Raventós i Biel Rossell.

El punt de partida del muntatge és, de fet, la realitat mateixa. I és que Daniela Feixas ha confegit quatre històries inventades, però basades en entrevistes reals amb nois i noies durant les quals els va preguntar pel consum de pornografia o per la visió de les dones, entre altres assumptes.

Això és una peça fictícia, però basada en experiències autèntiques, que parla d'una manera coral sobre l'univers dels adolescents actuals. Quina manera tenen d'entendre el sexe i la violència? Per aquests adolescents, el sexe oposat és únicament un objecte sexual? 

Aquestes preguntes apareixeran durant la representació d'aquesta història, feta de festa, ball i sexe, i protagonitzada per uns nois i noies que es pregunten pel que van fer l'última nit que van sortir de festa i miren de digerir l'experiència... mentre estan a punt de llançar-se de cap a una nova festa, aquesta sobre l'escenari.

Recordeu que el muntatge s'adreça a persones de més de dotze anys, que teniu una funció accessible de l'obra (audiodescripció, bucle magnètic...) el 24 de novembre i que, si voleu veure el muntatge amb subtítols en anglès, haureu de venir a la representació del 25 de novembre.

Si voleu afegir-vos a La festa, veniu al Teatre Nacional de Catalunya, però abans consulteu al web tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dilluns, 06 novembre 2023
  • Comparteix