Tornar

Cartell de l'Africa Moment 2022

Africa Moment reuneix els artistes més innovadors del continent

El Mercat de les Flors acollirà gran part de la programació d'exhibició, oberta al públic del 2 al 14 de desembre.

Després d'uns primers dies amb una programació en línia, a partir del 2 de desembre la VI Trobada Internacional d'Arts Vives Africa Moment (AM22) passa a ser presencial i es podran seguir en viu i en directe les propostes d'una vintena d'artistes de dotze països diferents. L'esdeveniment, impulsat per l'associació Africa Moment, fundada per l'artista i bioarquitecte camerunès Angel Fulla, cerca generar espais de reflexió sobre la creació africana i la seva diàspora a Europa i Sud-amèrica. L'objectiu és transformar les arts escèniques cap a la diversitat i la inclusió transversal.

El Mercat de les Flors de Barcelona acollirà gran part dels espectacles, compartint protagonisme amb el Teatre Principal de Terrassa. Entre les estrenes, es podrà veure Kolochi Baw, darrera obra de la creadora Aïda Colmenero Dïaz, recentment reconeguda amb la prestigiosa beca Pina Bausch, i la nova obra del coreògraf Oulouy, una producció d'Africa Moment. Marco Motta, Nemecio Berrio, Nadia Beugré, Carlos Martiel o Nora Chipaumire són només alguns altres artistes presents a la trobada, així com també els músics Ari Tavares, Betina Quest, Mu Mbana, Nesindano Namises i Daaraj Family. Hi haurà també les residències artístiques d'Andrea Bonilla (Colòmbia), Ana Maira Favacho (Brasil) i Khadim Ndiaye (Senegal). 

En paral·lel, El Graner acollirà la tercera edició del programa de formació professional "Creació / Reflexió / Cos", iniciativa complementària a la formació artística tradicional i amb un enfocament no eurocèntric. Enguany es becaran cinc alumnes africans i afrodescendents per participar en el programa. Destacar finalment que en aquesta edició es posa en marxa un programa especial destinat a programadors professionals, amb l'objectiu de millorar el coneixement del circuit artístic sobre els creadors que participen en la trobada.

Més informació de l'AM22, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 29 novembre 2022
  • Comparteix