Tornar

Banner del Dia Mundial de l'Educació Ambiental

Aprendre del planeta

Un calendari ple d’activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Educació Ambiental.

Durant segles, la natura s'ha percebut com una font inesgotable de recursos. Amb el pas del temps, però, hem après que això no és així. Nombrosos problemes locals i globals posen en evidència la necessitat de cuidar la Terra i prendre mesures per frenar conseqüències com el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, la contaminació… Per contribuir a aquesta causa, nombrosos equipaments ambientals i de proximitat organitzen activitats amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental, el 26 de gener. En aquest marc, del 20 al 30 de gener podreu participar en xerrades, obres de teatre, contacontes, tallers, excursions i més propostes.

Moltes de les activitats s'adrecen al públic familiar. Així, el dissabte 22 de gener, l'Aula Ambiental Bosc Turull juntament amb el Centre Cívic El Coll – La Bruguera, organitza l'activitat Plantem biodiversitat al Bosc Turull, per sembrar espècies forestals autòctones i ajudar al manteniment del bosc. També familiar serà la lectura de contes sobre temes ambientals, el 24 de gener a LaLudo, al parc de la Ciutadella. L’espectacle infantil Cabeza de calabaza, corazón de manzana, de la companyia Teatro Libertario de Barcelona, ens durà el 28 de gener a viure les aventures d’un ocell que viu feliç en una granja fins que un imprevist fa que la seva vida canviï de rumb. La cita és al Centre Cívic Navas. A més, durant els dies 24 i 28 de gener, el Servei de Documentació d'Educació Ambiental posarà a l'abast del públic una selecció de contes, lectures i guies pràctiques sobre educació ambiental en format virtual.

D'altra banda, s'han organitzat activitats per al públic adult. Una és Biocapitalisme, una exposició al Centre Cívic El Sortidor sobre l'impacte de la humanitat al planeta. La mostra es podrà visitar del 24 de gener al 13 de febrer. El mateix equipament acollirà tres xerrades per adoptar hàbits més responsables i respectuosos amb el medi ambient: Estil de vida més sostenible, el 25 de gener, Prevenció de residus, el 26 de gener, i el taller I tu, com consumeixes?, el mateix 26 de gener. I com a colofó ​​del programa, el 29 de gener a la plaça de Robert Gerhard, s'ha organitzat l'esdeveniment Para i repara: mercat d'intercanvi i reparació, que convida a les persones participants a portar els seus objectes fets malbé o danyats per recuperar-los i poder-los donar una nova vida.

Tota la informació i reserves en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 21 Gener 2022
  • Comparteix